Òrrius al tram del Vallès Oriental i Maresme

El Camí és una ruta de senderisme cultural que, amb un traçat continu i senyalitzat, enllaça camins i rutes existents de totes les comarques i illes de parla catalana, permetent-te conèixer vivencialment la cultura, la història, el paisatge i les gents de cada terra.

Està pensat per a tots els públics, ja que cadascú es pot fer les etapes a mida (vegeu el cercador de rutes i trams).

El Camí es va iniciar l’ any 2003 i consta d’uns 4.750 Km (camí troncal o principal, senyalitzat amb la marca vermella), més els brancals que aprofundeixen en la resta de municipis de cada comarca (marca groga) i que es van creant progressivament.

El Camí és un projecte col·laboratiu, tothom hi pot participar de diferents maneres, i també aportar textos a la Camipèdia o publicar activitats a la portada.

Està pensat per fer-lo a peu, i molts trams són ciclables (poc a poc s’aniran indicant els trams que no ho siguin, tasca per la qual farà falta la col·laboració dels vetlladors de cada tram).

També hi ha l’opció de seguir El Camí en cotxe arribant als pobles per les carreteres que els uneixen.

Tot El Camí ja està georeferenciat. Se senyalitza col·laborativament amb la gent del territori amb la marca senderista del Camí. És un projecte viu, encara en procés de senyalització, amb tot el país i tota la seva gent com a protagonistes i beneficiaris. Són les entitats, veïns i institucions de cada municipi i comarca qui defineixen el seu tram de Camí, els continguts de la guia i els recursos i serveis que inclou.

Actualment, la totalitat del Camí dels Països Catalans ja està georeferenciat. Hi ha uns quants trams ja senyalitzats i d’altres en procés de senyalització. Tots es poden recórrer seguint les traces georeferenciades (si disposes de mòbil intel·ligent o GPS). Ara és més fàcil, descarregant-te l’aplicació per a mòbil de Wikiloc.

Per gaudir pel teu compte de l’experiència de descobrir a peu els nostres pobles i comarques, només cal escollir un tram i seguir les marques d’El Camí, o bé descarregar-te el traçat georeferenciat al mòbil (als trams encara no senyalitzats).

Pensat per a tots els públics i edats, amb un grau de dificultat majoritàriament baix o mig, cadascú se’l pot fer a la seva mida i nivell.

El Camí uneix tots els caps de comarca, prenent una forma de 8 irregular que es creua a Montserrat, visitant els pobles per conèixer en primera persona la seva gent, la seva realitat i iniciatives socials, la cultura, l’ art, els costums, les festes i tradicions, la geografia, els paisatges, la natura...

A l’apartat Com seguir El Camí hi trobaràs diferents maneres de fer-lo.

Les guies del Camí. Hi ha editades les guies en paper de 6 dels 32 trams del Camí troncal (cada tram compren entre 2 i 4 comarques). Progressivament, es preveu anar editant la totalitat de les guies.

La web d’ El Camí i la Camipèdia: a la pàgina web de cada tram que trobaràs en aquesta web, així com a la Camipèdia, hi ha informació en format digital. Podeu consultar la pàgina web clicant la següent enllaç:

Pàgina web El Camí

 

Telèfon: 93 844 45 53
Telèfon: 608 035 983
Correu electrònic: pas@elcami.org
Horari:  
No hi ha horari
Darrera actualització: 19.09.2018 | 13:17