Reunió entre el Departament d'Acció Climàtica i l'Ajuntament per abordar la problemàtica dels senglars

Dilluns, 10 d'octubre de 2022 a les 00:00

Avui dilluns 10 d'octubre, el 2n tinent d'alcalde Jordi Albets Porta ha rebut el Director dels serveis territorials del Departament d'Acció Climàtica i els seus tècnics per donar resposta a la carta enviada per l'Ajuntament, on es detallaven els problemes amb els senglars a Òrrius.

El passat mes de juliol l'Ajuntament d'Òrrius va enviar una carta al Departament d'Acció Climàtica, competent en la gestió de població de senglars, on es detallaven les diferents problemàtiques que viu el municipi amb aquesta espècie salvatge. En aquesta carta es recollien diferents testimonis i experiències per part de veïns i veïnes d'Òrrius i també les nombroses accions dutes a terme sense èxit per part de l'Ajuntament per fer front i evitar les destrosses que aquests animals ocasionen en el municipi.

Després de tres mesos, avui hi ha hagut una reunió a l'Ajuntament amb els representants del Departament d'Acció Climàtica per abordar possibles solucions a la problemàtica exposada.

En aquesta reunió, el Departament d'Acció Climàtica manifesta que el problema dels senglars és un problema complex, fins i tot preocupant a nivell europeu i que actualment les mesures que es poden aplicar són limitades, tot i que els departaments i agents implicats estan treballant en la investigació i elaboració de protocols que donin més cobertura a tots els fronts per donar solucions a aquest fenomen.

El director dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, sr. Josep Pena, s'ha compromès a organitzar properament a Òrrius una xerrada informativa oberta a la ciutadania sobre les mesures que es poden aplicar, de moment, en el dia a dia, per reduir els danys causats per mamífers de la fauna salvatge.

El consistori seguirà amb atenció els avenços en l'elaboració d'aquests protocols i mentrestant buscarà fonts de finançament per poder prevenir i cobrir els desperfectes i danys que els senglars puguin seguir causant.

Mentrestant, es prega a la ciutadania que dipositi les restes de menjar dins dels contenidors corresponents i no abandonar les bosses a fora, fet que facilita als senglars l'accés als aliments que busquen perquè es guien per l'olor. També és imprescindible recordar que està prohibit donar-los menjar ja que alguns experts alerten que fer-ho els pot tornar més agressius perquè se'ls canvia la forma de buscar aliment i, conseqüentment, la conducta.

Darrera actualització: 10.10.2022 | 14:08