Nou règim de cremes de restes vegetals després de l'aprovació definitiva de la llei al Congrés dels Diputats

Dimarts, 27 de desembre de 2022

A partir del 2 de gener de 2023, les petites explotacions agrícoles, ramaders i silvícoles podran tornar a cremar els residus vegetals que es generin a l'entorn agrari i silvícola amb l'anterior procediment de comunicació de crema. Aquest canvi es produeix a causa de l'entrada en vigor d'una nova norma estatal.

La setmana passada es va aprovar definitivament al Congrés dels Diputats una modificació de l’article 27.3 d’aquesta llei, en la disposició final XI de la Ley por la que se regulan el sistema de gestión de la Política Agrícola Común y otras materias conexas. Aquesta modificació exclou de la prohibició a les petites i microexplotacions agràries. És a dir, empreses amb un nombre de treballadors inferior a 50 i un volum de negoci inferior a 10 milions d’euros.

Amb tot, aquestes explotacions han de complir amb la normativa de prevenció d'incendis, per la qual cosa a partir del 2 de gener i fins al 14 de març han de comunicar la crema de restes vegetals.

El 2 de gener s'habilitarà de nou al web el tràmit de comunicació de crema.

Es pot sol·licitar el tràmit de comunicació de crema a partir del dia 2 de gener a l'Ajuntament a través d'una instància genèrica o trucant a l'OAC de dilluns a divendres de 9 a 12h.

Darrera actualització: 29.11.2023 | 14:53