L'Ajuntament d'Òrrius participa en la jornada de presentació del projecte Construcció tecnosostenible al Maresme

Dimarts, 5 d'octubre de 2021 a les 10:15

El seu principal objectiu és "impulsar l’ocupació en les activitats de la cadena de valor de la construcció i la seva transformació vers la sostenibilitat mediambiental gràcies a l’aplicació de la tecnologia". A través d'aquest projecte es donarà un cop de mà a les empreses i professionals del territori perquè coneguin diferents qüestions relacionades amb la tecnologia. 

El passat 30 de setembre el regidor d'Educació, Telecomunicacions i Innovació Tecnològica, Jordi Albets, i Maite Espín, representant tècnica de l'àrea de gestió de subvencions de l'Ajuntament d'Òrrius van assistir a la jornada de presentació del projecte Construcció tecnosostenible al Maresme celebrada al Tecnocampus Mataró-Maresme. Es tracta d'un projecte que neix amb la voluntat "d'impulsar l’ocupació en les activitats de la cadena de valor de la construcció i la seva transformació vers la sostenibilitat mediambiental gràcies a l’aplicació de la tecnologia". Concretament, es vol acompanyar a les empreses i els professionals en el coneixement de diferents recursos relacionats amb la tecnologia com, per exemple, les tecnologies 4.0, les energies renovables, la innovació en els materials i tècniques de construcció, l'economia circular, la digitalització dels processos de projecte Construcció tecnosostenible al Maresme producció o la gestió de residus, entre altres.

Durant la jornada de presentació es van fer diferents ponències amb experts del sector empresarial, tecnològic i econòmic. Silvia Gironès del Servei de Mercat de Treball  de la Diputació de Barcelona, va donar el tret d'inici a l'acte amb la introducció del programa Talent i Tecnologia Treball. Seguidament Sònia Llorens, directora de la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat del Tecnocampus Mataró-Maresme, i Toni Herrera, Building Energy Consultant i coordinador tècnic d’Aiguasol van presentar el projecte Construcció tecnosostenible al Maresme i els primers resultats del Mapeig  i diagnosi del sector de la construcció, que s’està fent per tal d’identificar els reptes i les tendències de transformació del sector en els vectors de la circularitat i la tecnologia. Per la seva banda, Juan Carlos Perujo, Key account manager de Construcía va donar a conèixer algunes experiències en l’aplicació de la circularitat en el sector de la construcció. Finalment, la cap d’Unitat d’Edificis de la Divisió de Gestió Energètica de l’ICAEN, Ainhoa Mata, va explicar les últimes convocatòries del Programa d’ajuts a la rehabilitació energètica d’edificis (PREE) i la nova convocatòria del programa PREE per a municipis de menys de 5.000 habitants (PREE 5000).

Construcció tecnosostenible al Maresme s'emmarca dins del programa Treball, Talent i Tecnologia de la Diputació de Barcelona, una actuació conjunta dels ajuntaments d’Argentona, Cabrera de Mar, Dosrius, Masnou, Montgat, Òrrius, Premià de Dalt, Teià, Tiana i Vilassar de Mar. 

Per a més informació podeu visitar Construcció tecnosostenible al Maresme.

 

Darrera actualització: 05.10.2021 | 17:21