Arriba a Òrrius una família de refugiats sirians

Dimecres, 5 de juliol de 2017

Un refugiat sirià arriba a Òrrius gràcies a les gestions de l'Ajuntament per acollir refugiats de la guerra de Síria. Es preveu que en Kamal Alnajim es pugui reunir amb la seva família ben aviat.

S'instal·laran en una casa cedida per l'ordre dels Salesians.

El dia 4 de juliol en Kamal Alnajim va visitar la casa on s'instal·laran ell i la seva família els propers dos anys. De fet, ell ja hi viu i està a l'espera que vinguin la seva dona i fills que encara es troben a Damasc. Es tracta del primer refugiat que arriba al municipi després dels tràmits i gestions que ha efectuat l'Ajuntament d'Òrrius des de l'any 2015.

És també gràcies a la Comissió Espanyola d'Ajuda als Refugiats (CAER) que Alnajim va arribar a Òrrius per visitar la seva futura casa d'acollida. Ell va venir a Espanya l'any 2014, i després de passar per nombroses ciutats de l'Estat ha aconseguit trobar una llar per viure amb la seva família. Per tal de facilitar l'acollida d'en Kamal i dels seus familiars, un grup de voluntaris d'Òrrius s'ha oferit per ajudar-los en diversos aspectes del dia a dia i per condicionar la casa amb allò que necessitin. Per la seva part, l'Ajuntament assumirà les despeses energètiques de l'habitatge.

Des del consistori orrienc ja s'han posat en contacte amb el servei d'ocupació d'Argentona per trobar feina per en Kamal. També el director de l'Escola Francesc Macià, Cesc Torner, s'ha implicat per conèixer la realitat d'aquesta família i per ajudar a escolaritzar els dos fills el curs vinent. L'acollida d'en Kamal i dels seus familiars els donarà l'oportunitat de començar de nou després d'haver fugit de la guerra que està vivint Síria.

 

Darrera actualització: 10.07.2017 | 13:25