14 de setembre, prova del sistema d'alertes a la demarcació de Barcelona

Dimecres, 13 de setembre de 2023

Als municipis del Maresme, concretament, la prova es durà a terme a les 10h de dijous 14 de setembre.

Segons comunicat de la Generalitat, tots els telèfons mòbils que es trobin a les comarques del Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Maresme i el Baix Llobregat rebran un missatge de prova del sistema d’alertes de Protecció Civil.

L’horari serà el següent:

10 h: Vallès Oriental, Maresme, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet

11 h: Barcelona

12 h: Vallès Occidental

13 h: Baix Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat

Les alertes de Protecció Civil a mòbils és una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu.

Consisteixen en la recepció de notificacions (missatges de text) emergents a la pantalla dels telèfons mòbils intel·ligents que estiguin ubicats a la zona de l'emergència en el moment de l'enviament de l'alerta i mentre l'alerta estigui activa.

El so dels missatges d'avís al mòbil és fort i estrident per poder alertar degudament. Està predeterminat i no es pot configurar. Quan un mòbil rep el missatge també es produirà la notificació per vibració. Un cop llegit s’ha de marcar l’opció ‘Acceptar’ que apareix en pantalla.

Què fer per rebre les alertes?

Els dispositius mòbils d’última generació (Android versió 11 o superior i els iOS versió 15.6 o superior) tenen activada per defecte la recepció de les alertes.

En el cas dels mòbils més antics, cal configurar-los per rebre les alertes seguint aquestes instruccions.

Enquesta anònima

Per avaluar el sistema d’alertes, la Generalitat habilitarà, com s’ha fet també en les quatre proves anteriors, una enquesta perquè els ciutadans informin si han rebut o no el missatge, en quin idioma, de quina companyia són, etcètera. És una enquesta anònima que no recull cap dada personal. 

Darrera actualització: 13.09.2023 | 10:03