"Mataró Mirada Ferma". 2 anys de pandèmia. Homenatge fotogràfic de Lluis Rugama a la gent de Mataró.

Diumenge, 24 de setembre de 2023 de 18:00 a 18:30

“Mataró, mirada ferma (14 de març de 2020-14 de març de 2022)” és una projecció de 800 imatges del fotògraf Lluís Rugama i Espasa, que mostra com alguns habitants de la capital dels Maresme van afrontar el confinament decretat a causa de la pandèmia de la Covid-19 així com els dos anys següents.

Amb aquest projecte visual, Rugama dona veu i divulga els sentiments viscuts pels mataronins i les mataronines així com dignifica els treballadors que s’hi van deixar la pell i a totes aquelles persones que van perdre la vida. La proposta vol ser un homenatge a tots ells, un cant a la solidaritat i a l’esperança.

Es tracta d’un audiovisual de mitja hora de durada, amb fotografies impactants que es pretén projectar en diverses places de la ciutat. Especialment emotives són les fotografies dels mesos de confinament absolut, on apareixen diferents espais de la ciutat completament buits, des de carrers fins a centres de culte. Igualment emotives són les imatges de gent gran, sanitaris, comerciants, membres d’entitats ciutadanes i persones representatives dels barris de la ciutat, entre d’altres, acompanyats sempre de l’imprescindible mascareta.

Si es vol qui després de la projecció de les imatges, mantindrà una conversa amb l’autor, Lluís Rugama i Espasa.

A les imatges les acompanyen vint-i-sis textos dels quals en són autors diferents persones de Mataró. Als textos els hi posen veu Carme Rigola i Josep M. Pons. L’edició del vídeo ha anat a càrrec d’Irene Valla, mentre que Ràdio la Veu TV s’ha encarregat d’enregistrar les lectures.

El cartell ha estat una aportació del dissenyador mataroní Joan Jubany. Jubany ha volgut representar amb un cercle l’objectiu de la càmera del fotògraf. Sobre el nom de la ciutat, unes línies verticals de color vermell representen l’evolució de la malaltia, amb les diferents onades i les corresponents crestes.

 

Quin cost té:

Inclòs amb l'entrada del cinema

Sala Teatre

C/ Església, s/n - 08317 Òrrius - Barcelona (Catalunya)
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 15.09.2023 | 14:43