Colla Gegantera i Grallera de l'Andreu de Scéllecs

Orígens del Gegant d' Òrrius

A la història d'un poble del Maresme varem trobar que hi havia viscut un pagès sol, que ni els veins en sabien el nom. Li deien un malnom perquè sovint parlava de la pesta (la febre groga) que l'havia deixat sense família; primer la canalla, després la dona.

Un dia el trobaren mort a casa seva i el Consell de la Vila es va fer càrrec de les seves poques pertinences.

Passà molt de temps, i un dia volgueren prendre possessió d'aquella casa ja mig derruïda i les quatre coses que hi havia a dins.

Hi trobaren un bagul antic amb diverses peces de roba vella de mides grosses, poc freqüents. En principi tot era per llençar. Però els cridà l'atenció que en un replec d'una casaca, una vora mal cosida hi deixava veure un petit pergamí curosament plegat. En desplegar -ho amb compte, gairebé es desfeia a les mans, degut a la humitat.

A les excavacions que es van fer dins l'església de Sant Andreu, es va trobar una tomba de dimensions més grans de les habituals, que podria correspondre a un avantpassat del pagès de qui parlem.

Davant d'aquests fets indiscutibles, pensem que el millor homenatge que podem retre a aquelles persones que per sobre de tot lluitaren per la seva supervivència, pel manteniment i defensa de la seva identitat, garantia del redreçament i prosperitat del nostre poble, és fer-ne una representació al·legòrica, que pugui restar entre nosaltres per sempre més.

Seguiu-nos a les xarxes socials:

Plaça de l'Església, 5 - 08317 Òrrius - Barcelona
Nom de contacte: Toni Trenchs
Telèfon: 655 60 57 13
Correu electrònic: andreudescellecs@gmail.com
Horari:  
No hi ha horari. Posar-se en contacte a través del correu o del telèfon.
Darrera actualització: 05.07.2017 | 11:39