Òrrius acull una reunió tècnica sobre el projecte d'economia circular "Simbiosi Industrial"

Dijous, 13 de febrer de 2020 a les 00:00

Dimecres 12 de febrer al migdia, el Centre Cívic Can Mestres va acollir els tècnics i tècniques de Promoció Econòmica i Medi Ambient de Quatreribes (Argentona, Cabrera de Mar, Dosrius i Òrrius).

Es tracta d'un projecte de treball conjunt dels municipis d'Argentona, Cabrera de Mar, Dosrius i Òrrius, que neix per donar resposta a la necessitat d'optimitzar i compartir recursos en l'àrea de Promoció Econòmica. Aquest model supramunicipal que pretén sumar el talent de l'entorn gestionar projectes en xarxa.

Aquesta trobada està emmarcada dins el pla de treball d'un dels projectes que lideren plegats els 4 municipis, de manera pionera al Maresme, sota el nom de "Simbiosi Industrial": una proposta centrada en l’economia circular que busca marcar les pautes per crear un model econòmic regeneratiu. D’aquesta manera es pretén estudiar com fer un ús més eficient dels recursos del territori per buscar la tendència a zero de la generació dels residus industrials, tot desenvolupant noves oportunitats de negoci i creació de llocs de treball. Aquest projecte ha rebut el suport de la Diputació de Barcelona.

La jornada, on també van assistir-hi la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Òrrius, Carme Garcia Buils i el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Argentona, Joan Maria Pascual Martí, va servir per analitzar plegats l'ecosistema industrial del nostre territori pel que fa a la generació de residus i alhora conèixer, a través del primer informe presentat per la consultora Simbiosyles principals conclusions i oportunitats detectades en aquesta anàlisi.

A partir d'aquest punt, cal dibuixar entre tots el pla d’accions que ens permetran avançar cap a un territori més circular.

Convidem a les empreses, grans i petites, a estar atentes d'aquest projecte, donat que pot aportar molts beneficis a totes les parts, i, sobretot, al medi ambient.

Darrera actualització: 09.03.2020 | 21:02