MANIFEST 8 DE MARÇ 2019 – DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Divendres, 8 de març de 2019 a les 00:00

Un any més, i com cada 8 de març, les dones de tot el món alcem la nostra veu per commemorar el Dia Internacional de les Dones, defensar els nostres drets socials, polítics i econòmics i reivindicar la igualtat efectiva entre dones i homes.

Són molts els avenços que s’han aconseguit, però encara queda un llarg camí per recórrer i eradicar definitivament qualsevol discriminació, aconseguint així la plena participació de les dones, en condicions d’igualtat, en tots els àmbits de la societat.

Per aquest motiu, la nostra tasca des de tots els racons de la societat i, amb més responsabilitat encara, des de les estructures de govern municipal, és treballar dia a dia per aconseguir que aquest repte esdevingui realitat.

Perquè volem una societat igualitària, justa, rica, equilibrada, integradora i lliure de violències masclistes.

És per això que donem suport a la vaga laboral, per denunciar la bretxa salarial i la precarització laboral que pateixen les dones i reivindicar els seus drets econòmics i la dignificació dels treballs.

Donem suport a la vaga de cures per posar en valor i donar visibilitat al treball domèstic no remunerat i reivindicar la coresponsabilitat real en les tasques de cura i el dret al temps personal.

Donem suport a la vaga de consum per reclamar a les empreses que incloguin la visió de gènere i la lluita contra les desigualtats salarials; que la maternitat no sigui motiu d’expulsió ni discriminació en el món laboral.

Donem suport a la vaga educativa perquè reivindiquem una educació pública, laica, inclusiva i feminista que faci créixer lliures nenes i nens. Cal educar els nostres infants en els valors de la igualtat de gènere i posar en valor la lluita feminista i la perspectiva de gènere des dels primers trams educatius fins a la universitat.

Les dones tenim el dret a viure lliures de violències masclistes.

Cal eradicar la xacra de les agressions físiques i psicològiques.

Denunciem qualsevol tipus de violència i discriminació sexista, així com qualsevol agressió per motius d’orientació o identitat sexual.

Exigim el dret de totes les dones a viure en pau, sense exclusions ni racisme.

Reclamem polítiques migratòries efectives per poder acollir totes les persones migrades, pel motiu que sigui, especialment dones, nens i nenes que queden desemparats davant múltiples vulneracions dels seus drets humans.

Estem compromeses i compromesos amb el canvi social que impulsa el feminisme. No podrà haver-hi veritable transformació si no es compta de manera essencial amb les dones, amb el seu talent, la seva contribució i la seva participació. Per això i amb la igualtat com a pilar, hem abanderat de la mà del moviment feminista totes les conquestes per a les dones.

Per tot plegat, hem de recordar que garantir la igualtat d'oportunitats per totes les dones, és avançar cap a una societat més democràtica, és afavorir el benestar i el desenvolupament humà, és promoure un nou model social situant les persones en el centre de les estratègies i les actuacions. I aquesta ha de ser una de les finalitats del compromís global de les administracions locals sempre al costat de les dones i de les organitzacions que defensen i reivindiquen el seu reconeixement com a ciutadanes de ple dret. 

Avancem cap a uns municipis feministes!

8 de març de 2019

Darrera actualització: 08.03.2019 | 13:12