Engega el Pla d'Informació i Prevenció d'incendis al Parc de la Serralada Litoral

Dilluns, 21 de juny de 2021 a les 12:00

Des de divendres 18 de juny i fins el proper 1 de setembre hi haurà en marxa la campanya contra incendis de la Diputació de Barcelona. Des de l'administació es fa una crida a extremar les precaucions quan s’accedeixi al medi natural davant del risc d’incendis d’aquest estiu.

Aquest és un any complicat meteorològicament parlant i la situació és perillosa. Com cada estiu des del 1996, es posa en marxa el Pla d'informació i vigilància de la Diputació amb el principal objectiu evitar els incendis forestals i limitar els efectes que aquests puguin causar.  Enguany compten amb la col·laboració de 273 municipis, 124 #ADF i 9 federacions ADF.

La coordinació, el disseny i la gestió del PVI és a càrrec de la Secció de Prevenció d’Incendis Forestals de l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari (OTPMIF, en endavant) de la Diputació de Barcelona, que està especialitzada en l’anàlisi i el disseny d’estratègies i sistemes per a la prevenció dels incendis forestals.

📌L’abast territorial del dispositiu és de 498.709 hectàrees forestals vulnerables dels 273 municipis, que es divideixen en tres sectors de prevenció. El dispositiu disposa de 93 unitats d’informació i vigilància, 18 punts de vigilància fixa i un punt de vigilància mòbil.

Els objectius del Pla són el següents:

  • Reduir el nombre d’incendis.
  • Minimitzar els efectes dels incendis realitzant tasques de vigilància.
  • Assistir tècnicament l’Ajuntament en cas d’incendi important.

"Ni foc ni fum, civisme al bosc".

Darrera actualització: 30.06.2021 | 08:53