Els Mossos d'Esquadra publiquen un comunicat informatiu per a persones grans

Divendres, 5 de febrer de 2021 a les 00:00

Durant les darreres setmanes els Mossos d'Esquadra han detectat un increment de vendes agressives a través de trucades telefòniques a persones grans oferint demostracions de productes a domicili  (terapèutics, matalassos, neteja d’ozó, productes relacionats amb la COVID19...).

Per aquest motiu que han preparat aquest comunicat d’informació amb un recull de consells de seguretat adreçats a persones grans en aquest àmbit, per tal que es faci difusió entre les persones grans i amb qui tingueu contacte.

Us el transcrivim a continuació:

"Benvolgut sr/sra,

Durant els darrers dies hem detectat una modalitat de venda agressiva que pot afectar al seu col·lectiu. La via de contacte amb les persones és a través d'una trucada telefònica en la que presumptes comercials d'algun servei ofereixen demostracions a domicili de diversos productes (terapèutics, neteja d'ozó, productes relacionats amb la COVID-19...).

És per aquest motiu que, des de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra, els recomanem que:

- No obrin la porta a persones desconegudes, i en cas d'haver-ho fet, no deixin que la persona accedeixi al seu domicili.

- En cas que durant la trucada els hi proposin una visita al seu domicili amb el pretext de mostrar algun d'aquests productes, si hi accedeixin, proposin la visita en algun moment que estiguin acompanyats per algun familiar o persona de confiança.

- Recomanem que s'informin bé dels preus i que vigilin amb la "lletra petita" dels documents.

- No signin cap document si no n'estan convençuts o no ho veuen clar, consultin abans amb algú de confiança.

- No facin cap pagament ni facilitin dades personals o bancàries.

Si creuen que poden estar essent víctimes d'una estafa, avisin immediatament a la Policia del Generalitat-Mossos d'Esquadra al telèfon 112.

Darrera actualització: 05.02.2021 | 11:46