El govern prohibeix fer "botellón" a la via pública

Dijous, 30 de juliol de 2020 a les 00:00

Davant l'augment de casos de la Covid-19 i per fer front al risc de rebrots entre la població, el govern ha decidit prendre mesures urgents i ha prohibit el consum de begudes alcohòliques en la via pública i altres espais oberts al públic. Les sancions per incompliment van dels 3.000 als 15.000 euros.

El departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha aprovat l'adopció de mesures especials en matèria de salut pública relacionades amb el consum de begudes alcohòliques per tal de contenir el brot epidèmic de la Covid-19 arreu del territori. Concretament i d'acord amb les ordenances municipals que ho regulen, es prohibeixen els "botellons" a la via pública i en aquells espais a l'aire lliure que no tinguin llicència o autorització per fer-ho durant 15 dies. En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, va informar dels acords i va explicar que la mesura entrava en vigor el passat dimarts 28 de juliol.

Els ajuntaments seran els encarregats de vetllar perquè no es begui alcohol al carrer.

Incomplir la mesura recollida en aquesta Resolució és objecte de règim sancionador, d'acord amb la legislació sectorial aplicable, i en particular conforme a les previsions de la Llei 20/1985, que tipifica com a infracció greu, sancionable de 3.001 a 15.000 euros, les infraccions que siguin concurrents amb infraccions sanitàries lleus.

Des de la Generalitat emetran informes periòdics per seguir l'evolució de les mesures adotpades, i en cas que la situació epidemiològica no es reverteixi, continuaran les mesures per fer front als contagis i rebrots de la Covid-19. 

 

Darrera actualització: 30.07.2020 | 10:32