El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut aprova noves mesures i restriccions per frenar la propagació de la Covid-19

Divendres, 21 d'agost de 2020 a les 11:48

A partir del 18 d'agost, el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut va posar en marxa una sèrie de noves mesures com prohibir fumar en espais exteriors on no es garanteixi la distància de seguretat i recomanar limitar les trobades socials.

GENERALS

  • Es recomana a la ciutadania la limitació de les trobades socials fora de grup de convivència estable.
  • Es recomana a la ciutadania que les trobades socials es limitin a un màxim de 10 persones.

HOSTELERIA I RESTAURACIÓ

  • En els establiments d'hoteleria, restauració i terrasses, així com en els bars i restaurants de platja, s'han d'adoptar les mesures següents:

- S'ha de garantir la distància interpersonal mínima d'1,5 metres en el servei de barra.

- S'ha de garantir una distància mínima entre taules o agrupacions de taules, d'1,5 metres, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació d'aquestes. La taula o agrupació de taules que s'utilitzin amb aquesta finalitat han de ser d'acord amb el nombre de persones que permeti respectar la distància mínima de seguretat interpersonal.

- S'estableix un horari de tancament dels establiments a la 1:00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores.

TABAC

No es pot fumar en la via pública o en espais a l'aire lliure quan no es pugui respectar una distància mínima interpersonal d'almenys 2 metres. Aquesta limitació és aplicable, també, per a l'ús de qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, catximbes o assimilats.

*Els incompliments individualitzats del que disposa aquesta Resolució poden ser constitutius d'infracció administrativa, de conformitat amb el que disposa el Decret llei 30/2020, de 4 d'agost, pel qual s'estableix el règim sancionador específic per l'incompliment de les mesures de prevenció i contenció sanitàries per fer front a la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

er evitar la propagació del coronavirus s’han de mantenir les distàncies de seguretat, rentar-se les mans sovint i dur la mascareta a tot arreu.

Des del dia 9 de juliol, l'ús de la mascareta és obligatori a tot Catalunya encara que es pugui mantenir la distància de seguretat.

El principal objectiu d'aquesta mesura és fer front a un cert "relaxament" per part de la població durant l'etapa de represa, que va començar el passat 19 de juny. Actualment, doncs, l'ús de la mascareta serà obligatori en espais oberts i tancats i es sancionarà a tots aquells que no l'utilitzin, exceptuant els casos justificats.

També, davant l'augment de casos de la Covid-19 i per fer front al risc de rebrots entre la població, el govern va decidir prendre mesures urgents i va prohibir el consum de begudes alcohòliques en la via pública i altres espais oberts al públic. Les sancions per incompliment van dels 3.000 als 15.000 euros.

Protegir els altres i protegir-nos és la nostra responsabilitat.

Darrera actualització: 21.08.2020 | 11:48