Com actuar si et trobes gats petits al carrer?

Dijous, 1 d'abril de 2021 a les 14:00

Amb la primavera també s'inicia el període de naixement de gatets de carrer.

Des de la regidoria de Salut Pública de l'Ajuntament, us volem mantenir informats de com procedir en cas de trobar una femella embarassada o que hagi parit, així com si trobeu gats acabats de néixer o en període de lactància.

1) El primer de tot és observar i esperar.

És possible que hagis trobat uns gatets sols mentre la mare ha anat a buscar menjar o estigui en el procés de traslladar-los a un lloc més segur.

Abans d'agafar-los s'ha d'estar totalment segur que la mare no tornarà.

Sobretot, NO ELS TOQUIS. Si la mare nota la nostra olor a prop dels seus fills, pot arribar a rebutjar-los.

Si els gatets estan sans i calents poden sobreviure el temps suficient. El millor aliment és la llet de la seva mare. Només retira els gatons en cas de perill real e inmediat.

Si la mare torna no els toquis.

Pots oferir a la mare menjar i aigua de forma regular, sense acostar-t'hi. El millor és que puguin estar amb la seva mare fins al seu deslletament.

2) Si la mare no torna o realment ja han passat hores, hauràs de decidir si retires els gatets d’allà on són.

En aquest cas, has d’estar preparat per assumir-ne la responsabilitat fins el deslletament. Els has de mantenir calents sempre i NO els pots donar LLET DE VACA, hi ha llets especials per a ells (pots consultar a un centre veterinari).

Si NO te'n pots fer càrrec però vols ajudar-los, posa't en contacte amb nosaltres a través de Telegram (Comunicació Ajuntament d'Òrrius) o porta'ls directament al CAAD Maresme.

L'Ajuntament està iniciant un protocol de control i protecció de les colònies felines del poble. S'han iniciat les captures, esterilitzacions i retorn dels individus adults al seu entorn habitual, així com estem dissenyant un projecte de millora dels punts d'alimentació del centre urbà i algun altre que s'ha localitzat. 

Si conèixes alguna altra ubicació de colònia de gats de carrer que estigui dins o fora del centre urbà, i/o estàs sensibilitzat/da amb els animals de carrer i ens vols ajudar, posa't en contacte amb nosaltres a través de Telegram: 647916049. Seràs benvingut/da!
 

Darrera actualització: 01.04.2021 | 14:24