Serveis Socials d'Òrrius

Amics de la Gent Gran habilita un telèfon per acompanyar ancians que pateixen soledat i aïllament

La Plataforma d’Acompanyament Telefònic (PAT) permetrà estar en contacte amb aquest col·lectiu, independentment del seu lloc de residència, i acompanyar emocionalment i psicològicament a qui ho necessiti.

Arran de la crisi sanitària i social provocada per la Covid-19, el telèfon s’ha convertit en el “gran aliat” per donar resposta a les situacions de soledat no desitjada que atenen des de l’entitat Amics de la Gent Gran. Des del mes de març, a través de la campanya ‘Trucades contra el Silenci’, més de 2.700 persones voluntàries de l'entitat van realitzar 103.246 trucades d'acompanyament emocional a més de 2.800 persones grans.

Un dels principals objectius és poder arribar a municipis en els quals l'entitat no té seu física, sobretot zones rurals de difícil accés per la seva ubicació geogràfica. A banda, la plataforma vol facilitar la participació de persones voluntàries que potser no tenen prou temps o que tenen dificultats per desplaçar-se. La voluntat d'Amics de la Gent Gran és, doncs, arribar a cobrir les 17 comunitats autònomes de l'Estat amb la finalitat de detectar situacions d'aïllament i vulnerabilitat en persones de la tercera edat.

En aquest sentit, la nova iniciativa, que neix a partir de la integració d'un projecte d’atenció emocional i psicològica a través del telèfon impulsat per la companyia asseguradora DKV a l'inici de la pandèmia, i en la qual va col·laborar Amics de la Gent Gran, reforçarà l’acompanyament telefònic que ja realitzava l’entitat a través del voluntariat. 

Una de les novetats del projecte és que, a banda de l’acompanyament emocional, suma l’assessorament psicològic professional per a persones grans que pateixen situacions d'especial vulnerabilitat, gràcies a la col·laboració de la Fundació Salud y Persona.

Aïllament i Covid-19

La crisi sanitària ha agreujat les situacions d'aïllament i vulnerabilitat de les persones més grans. Segons l'Institut Nacional d'Estadística dos milions de persones grans viuen soles a Espanya, i d'aquestes d'acord amb l'Estudi CIS-Imserso, sis de cada deu persones grans que viuen soles reconeixen sentir solitud. Amb aquestes xifres damunt la taula, ara més que mai calen iniciatives com les que s'impulsen des d'Amics de la Gent Gran i lluitar contra la soledat no desitjada de la gent gran.

Nom de contacte: Treballadora Social
Telèfon:93 797 14 55
Horari:  
Sol·licitar cita prèvia.
Darrera actualització: 04.02.2021 | 19:42