Espai Jove

L’Espai Jove està ubicat al Centre Cívic Can Mestres.

 

SER JOVE EN TEMPS DE PANDÈMIA

La Direcció ​General de Joventut vol oferir un espai virtual perquè les persones joves puguin expressar com s'han sentit i se senten durant la pandèmia de la Covid-19. Per exemple, han vist limitat l’accés ​a l’educació, a l’oci i la cultura, al treball, a les relacions socials, etc. i no han disposat d’espais, més enllà dels serveis locals de joventut, on traslladar les seves vivències, neguits i propostes per a la gestió de la pandèmia. 

L’espai, doncs, està dissenyat per recollir d’una manera oberta, amable i dinàmica les opinions i les propostes de les persones joves. Volem escoltar de primera mà la seva veu i treballar per incorporar la seva mirada en la gestió de la pandèmia.  

Hi haurà cinc espais de debat per tractar les temàtiques següents: 

1. Trobar-se. Quan i com quedem? En aquest espai ens agradaria que les persones joves puguin parlar de com han estat les seves relacions socials, com les han viscut i quines alternatives han trobat. 

2. Sexualitat i pandèmia. Lligar i tenir relacions en el confinament i el toc de queda. Els i les joves podran parlar de com ha afectat la pandèmia en la seva sexualitat, tant en la seva expressió com en la seva identificació sexual. 

3. Sense nit. Sortir, la festa i l’oci, part de la nostra identitat.  Com s’han sentit els i les joves, com els ha afectat que no hi hagi hagut oci nocturn (discoteques, festes majors, bars, etc.), i com hi han fet front.

4. Com et sents? Incertesa, tancament i emocions. En aquest espai es parlarà de com la pandèmia, i la incertesa que ha comportat , ha afectat al benestar psicològic de les persones joves i les seves conseqüències en la salut mental. 

5. Podem fer plans? Projectes de vida i pandèmia. Espai pensat per tractar com la pandèmia ha afectat les persones joves en els plans de futur que tenien. S’han estroncat projectes acadèmics, laborals, d’emancipació? Quines alternatives han trobat? Com es podia i es pot fer perquè els projectes no es perdin? 

Hi haurà un espai de debat per joves de diferents edats, per als menors de 20 anys i pels que tenen més de 20 anys. 

A l’enllaç que hi ha a continuació podràs veure tota la informació dels espais, així com les dates i els horaris en què es faran.  jovecat.gencat.cat/debatsCOVID

SERVEIS ESPAI JOVE

Els joves d'Òrrius a partir dels 12 anys hi trobareu serveis i activitats en horaris exclusius per a vosaltres, on podreu realitzar treballs de l’institut o de la universitat, connectar-vos a internet, fer les vostres demandes d’informació, participar en l’organització de les activitats del poble, o simplement passar la tarda amb els amics.

Disposa de dues plantes i dues terrasses que es poden utilitzar per fer-hi activitats diverses quan fa bon temps, de manera que ofereix moltes possibilitats de realitzar activitats paral·leles i és ideal perquè tothom hi trobi el seu espai i moment:

  • Sala Polivalent: Espai de trobada i d'esbarjo amb tennis taula, futbolí, jocs de taula, altaveu Bluetooth... Preparat per acollir obres teatrals de petit format, trobades d'entitats i/o actes culturals, concerts de petit format, jornades de joc cooperatiu, jocs de rol en viu, escape rooms...
  • Sala petita (activitats de petit format, reunions i tallers): Espai per acollir tallers, cursos, reunions en petit grup, xerrades...
  • Punt TIC: Espai amb ordinadors i connexió a internet.
  • Punt d´Informació Juvenil: Espai d'atenció de consultes, d'assessorament i recerca d'informació juvenil.
  • Punt d’Informació del Servei de Mobilitat Internacional del Maresme
  • Punt de Servei del Bibliobús: Recull de llibres que periòdicament ens cedeix el bibliobús per a consulta i préstec.

ALTRES INFORMACIONS:

 

        

BEQUES CARNET JOVE 2021

Horari:  
Darrera actualització: 05.10.2021 | 18:08