L'Ajuntament demana que l'Escola Bressol passi a ser rural i s'incorpori a l'Escola Francesc Macià

Dijous, 21 de d’abril de 2022 a les 10:40

Si el Departament d'Educació aprova la petició del consistori, l'Escola Bressol formarà part de l'Escola Francesc Macià i ofertarà 13 places del Primer Cicle d'Educació Infantil (1 a 3 anys).

La voluntat de l'Ajuntament d'integrar l'Escola Bressol a l'Escola Francesc Macià neix arran del projecte de construcció de la nova escola, una demanda que ve de lluny i que ha de posar solució, entre d'altres qüestions, a les mancances de l'actual equipament escolar. En la darrera inspecció del Departament d'Educació, però, es va notificar que la ràtio de l'Escola Bressol no és l'adequada tenint en compte que hi ha infants de menys d'un any d'edat. Actualment el nombre de places disponibles és de 15 infants de 0 a 3 anys amb dues educadores. Inspecció va detallar que, amb infants menors d'un any al centre, la ràtio s'hauria de baixar a 8 infants i això comportaria una pèrdua massa important de l'oferta de places. De manera que aquest fet va accelerar el procés de demanar la incoporació de la llar d'infants a l'Escola Francesc Macià. Mentrestant, des de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament s'ha dotat econòmicament a l'empresa que gestiona l'Escola Bressol per a la incoporació d'una tercera persona per continuar amb el nombre d'infants que hi ha actualment al centre. 

Pla del Govern per crear llars d'infants rurals

El Govern de la Generalitat ha presentat un pla per impulsar la creació de llars d'infants rurals per tal que tots els municipis de menys de 2.500 habitants puguin disposar d'aquest servei i donar un cop de mà als ajuntaments a l'hora de fer front a les despeses d'aquests centres. En una compareixença celebrada el mes d'octubre del 2021, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, van detallar les línies mestres d'aquest pla, una de les quals és que la Generalitat assumirà el 80% dels costos per tal de garantir la continuïtat d'aquests centres arreu de Catalunya i d'evitar desigualtats territorials. Un altre aspecte de molta rellevància és que s'implementarà, a partir del curs 2022-2023, la gratuïtat del P2 a les escoles bressol públiques. 

Pel que fa a la resposta de la petició realitzada per l'Ajuntament s'espera que sigui en les properes setmanes, un cop el Departament d'Educació hagi avaluat que es compleixen els requisits per passar a ser Escola Rural. 

La nova escola, haurà d'esperar

El projecte de la nova escola s'endarrereix. Estava previst que aquest any la Generalitat aprovés el projecte i que les obres comencéssin l'any 2023, però tot s'ha posposat un any. Així, doncs, s'espera que el projecte s'aprovi l'any 2023 i que l'any 2024 s'iniciï la construcció del nou edifici. 

Darrera actualització: 21.04.2022 | 10:40