Serveis Socials

Què son el  Serveis socials bàsics?

Els Serveis Socials Bàsics són un conjunt de serveis i actuacions de caràcter educatiu, preventiu i assistencial que s'ofereixen a tota la població i estan orientats a millorar la integració i benestar social de les persones, afavorint la igualtat d'oportunitats. Són el punt d'accés immediat al primer nivell del sistema públic de serveis socials.

Quins son els objectius dels Serveis socials:

  • Donar resposta a les demandes i necessitats bàsiques i socials de les persones, famílies o grups.
  • Contribuir a la prevenció de les problemàtiques socials i les situacions de risc.
  • Promoure l'autonomia i capacitats de les persones.

Els serveis socials ofereixen informació, orientació i atenció social individual, familiar i comunitària a tots els vilatans i vilatanes d'Òrrius que requereixen serveis o prestacions de la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública.

Les persones ateses en el servei disposaran d’un professional de referència ( treballadora social o educador/educadora social) que les acompanyarà al llarg de tot el procés d’intervenció.

Com s’accedeix al servei:

Poden accedir al  servei  tots els ciutadans o ciutadanes que ho necessitin demanant hora presencialment al Departament de serveis Socials de l’Ajuntament d’Argentona.  La primera vegada que s'adrecin al servei per concertar una visita ho hauran de fer presencialment amb un certificat de convivència. Les persones que ja han estat ateses poden demanar hora de visita per telèfon. Les persones seran ateses a l’Ajuntament d’Òrrius.

A continuació podeu consultar quins són els Serveis Socials i actuacions que es poden demanar.

      

   

Darrera actualització: 21.11.2017 | 13:31