tancar Tancar googleMaps

Ajuntament d'Òrrius

L‘Ajuntament / Transparència
 •  
 • L’ALCALDE T’INFORMA

  Informe d’Alcaldia nº 77 del 2 d’octubre 2017

  Benvolguts i benvolgudes,

  Voldria primer de tot donar les gràcies als grups de voluntaris que han fet possible que el Referèndum d’aquest passat diumenge es pogués celebrar al nostre poble amb tota la normalitat possible donades les dures i especials circumstàncies. També a totes les persones que estoicament varen aguantar, a estones sota la pluja, moltes hores per poder exercir el seu dret a vot, però també per defensar, si calia, el nostre bé més preuat, que en aquells moments era l’urna, dipositària, no solament dels nostres vots, si no també de totes les esperances que cada un d’ells representaven.

  Al nostre poble els resultats foren els següents: D’un total de 474 vots,   464 foren del SI, 5 per al NO, 3 en blanc i 2 de nuls. No es pot donar un % de   participació doncs al ser un cens universal varen venir a Òrrius al voltant de cent persones d’altres municipis, que, en no poder-ho fer en el seu col·legi electoral s’arribaren aquí per poder votar.

  Malgrat que el poble de Catalunya va sortir de casa amb aire festiu, com sempre, les forces repressores de l’estat espanyol varen actuar amb la brutalitat que recordava altres temps contra persones de totes les edats i condicions que anaven armades amb una arma tant letal com és una papereta.

  Ha quedat clar una vegada més que l’estat espanyol és un estat demofòbic que no contempla més llei que la interpretació que ells en fan i sempre de la manera més restrictiva possible, quan es tracta de la defensa dels drets més bàsics de les persones.

  Vull expressar des d’aquest escrit que el nostre consistori resta fidel, com així ho férem constar en l’acte de la nostre promesa en el moment d’assolir el càrrec que ostentem de fidelitat a les nostres institucions, Govern i Parlament de Catalunya.

  Fins la propera setmana. J.R.

                   

  Informe d’Alcaldia nº 76 del 12 de setembre del 2017

  Benvolguts i benvolgudes,

  Ja hem passat la Diada i, malgrat els vaticinis de les forces reaccionàries, ha estat un èxit total de participació i civisme. A aquestes alçades de la pel·lícula, després de tants anys de sortir al carrer per reclamar les nostres llibertats, és una pèrdua de temps totalment inútil entrar en debats sobre participació, malgrat que aquesta, diguin el que diguin, es manté ferma i en la línia de sempre, reivindicació i festa.

  Com us deia aquell dia, ha arribat el moment que tant hem esperat les persones que creiem que Catalunya és un ens polític i que, per tant, té tot el dret a l’autodeterminació. Cal que tothom pugui, d’una manera lliure i sense coaccions, acudir a les urnes per dipositar-hi els seus anhels de futur.

  Les opcions són clares, com diu la papereta de vot: Tenir el futur a les nostres mans per decidir com i de quina manera ens volem governar o bé continuar lligats a un estat centralista i uniformitzador que té com a objectiu retallar les nostres possibilitats d’autogovern, anorrear la nostra llengua i la nostra cultura i empobrir la societat catalana en benefici propi.

  Malgrat les amenaces de tota mena que arriben des de l’Estat Espanyol cal que, sense por, tots els que creiem en la democràcia acudim el dia 1 d’Octubre a les urnes per dir d’una manera clara què és allò que volem per al nostre país, amb el convenciment que els resultats que en surtin, siguin els que siguin, seran respectats i obriran segur un nou horitzó. Si guanya el NO, ens trobarem davant d’unes noves eleccions que demostraran els reequilibris que s’hauran produït després del procés i que obligaran a l’Estat Espanyol a posar les seves cartes sobre la taula, o bé en el cas que guanyi el SI tindrem la declaració d’independència que obligarà al govern de Madrid a seure a negociar de quina manera s’afronten els traspassos i com es reparteix el deute (no oblidem que el deute exterior qui el signa és “El Reino de España”).

  Per a nosaltres quedarà el repte il·lusionant de la creació d’un nou Estat dintre d’Europa.

   

  Informe d’Alcaldia nº 75 del 4 de setembre del 2017

  Benvolguts i benvolgudes,

  Ja hem entrat de ple en el mes de setembre i amb ell recomencem les tasques habituals de l’Ajuntament, tasques que el mes d’agost s’han alentit, que no paralitzat, doncs hi ha coses que no s’aturen mai. Ja som aquí tots els que hem aprofitat aquests dies per escampar la boira i recobrar forces per tirar endavant els molts reptes que tenim plantejats, ja sigui a nivell municipal o bé a nivell nacional.

  Com tots sabeu, estem a les portes del referèndum per a l’autodeterminació del nostre país i això comporta un doble esforç per tirar-ho tot endavant.

  Per un costat no podem deixar de banda tots els afers municipals i per l’altre estem treballant per a què el dia 1 d’octubre es pugui votar amb total i plena llibertat i normalitat.

  El nostre repte més important és aquest, que el dia del referèndum tot transcorri amb la màxima normalitat i que la cita electoral més important per al nostre país en tota la seva història sigui un èxit de participació ciutadana i que tothom vagi a les urnes amb la seguretat que el resultat, sigui quin sigui, serà respectat i que tindrà les seves conseqüències immediates. Si guanya el NO amb la convocatòria d’eleccions, i si guanya el SI amb la proclamació de la independència. Perquè tot això sigui així, tots els ajuntaments del nostre país que estem pel dret a decidir estem treballant conjuntament amb el govern de la Generalitat de Catalunya per què el dia 1 d’octubre, a les nou del matí, es puguin obrir els col·legis de la mateixa manera que s’ha fet sempre des de la instauració de la democràcia al nostre país.

  Fins la propera setmana

  J.R.

   

  Informe nº 74 - 31 de juliol del 2017

  Benvolguts i benvolgudes,

  avui amb la cloenda de la Festa Major hem completat i tancat el cercle que començà el dia 1 de juliol amb el primer espectacle de l’’Òrrius Escena en Viu’ i que finalitza avui amb una sessió doble de Cinema a la fresca.

  Aquest mes de juliol ha estat ben farcit d’actes culturals tan diversos que creiem que han pogut agradar a persones de totes les edats. En fi, que tothom hi ha pogut trobar alguna cosa per passar-s’ho bé. Si ha estat així, ja ens donem per recompensats dels esforços que tota aquesta organització ha comportat.

  En el capítol d’agraïments, voldria destacar la Regidroria de Cultura, amb la Glòria Mateo al capdavant i la inestimable ajuda de la Maite Espín per tota la programació i la Gisela Bellavista amb tot el suport i responsabilitat de diversos actes, així com a la Pepita Pallarès. També a la Regidoria de Serveis, amb en Pere Puig per l’organització logística dels serveis de la festa, amb els membres de la Brigada municipal, en Miqui i l’Esteve, i en especial per al Miquel Cuquet, sempre disposat a col·laborar amb temes extra de sonorització i tot allò que se li demani, al Toni Muñoz, que aquest any ens ha tirat els petards d’inauguració de la Festa Major, als joves de la Comissió de Festes, a la Colla Gegantera de l’Andreu de ScéllecS, a la Yucaparda Batucada, a la Colla Sardanista La Bella Roure, a en Narcís Durán i a tots els Amics del Pessebre Vivent, al Quico Serra per la seva sol·lidaritat any rera any, a la Família Cunill per la cessió de l’espai de davant de casa seva per poder dur a terme una de les píndoles de microteatre, a en Francesc Pous per cedir el local per a la barra, a en Kim Palacios i l’Albert Surià per la seva inestimable col·laboració cada any amb el Cinema a la Fresca i molt especialment a en Sadurní i els seus ajudants pel magnífic ’Arròs de Festa Major’, així com a tots aquells veïns que hagueu col·laborat voluntàriament per tal que tot plegat hagi estat possible. A totes i a tots: MOLTES GRÀCIES!

  El mes d’agost és un mes inhàbil per quasi tot, i per això aquests informes setmanals tamé estaran de vacances, si no és que, per algun fet extraordinari, calgui editar-ne algun. Per tant, si no passa res, m’acomiado fins el mes de setembre.

  Bon estiu a tothom.

  J.R.

  Informe nº 73 - 24 de juliol del 2017

  Benvolguts i benvolgudes,

  Aquesta setmana passada hem patit incendis a diferents llocs del nostre entorn més proper. El dilluns un principi d’incendi a Parpers, prop de la Urbanització Sant Carles i dimarts a Teià, Vallromanes i altre cop a Parpers. Segons els bombers i els Agents Rurals aquests incendis podrien haver estat provocats. És per això que demanem a tota la població que s’extremin les precaucions i la vigilància i que al més mínim senyal s’avisi al 112 o a l’Ajuntament, ja que bona part de l’èxit de l’extinció està en la cuita de la intervenció.

  Els departaments de Governació, Territori i Agricultura de la Generalitat de Catalunya han obert un pla de subvencions per a la millora de la xarxa de camins locals per a pobles de menys de 20.000 habitants amb un pressupost màxim de 50.000 € per projecte. Aquest es durà a terme entre els anys 2018 i 2020.

  Per acollir-se a aquesta subvenció, l’Ajuntament ha presentat el projecte de millora del camí de Can Lladó, des de la cruïlla del Carrer Lleida amb Can Badoret i Can Planas. Aquesta tasca consisteix en l’esplanació del camí, el rebliment del gual de la riera, la construcció de trencalls d’aigües i cunetes i, finalment, la cobertura de la capa de rodadura amb grava ciment. Esperem que la resposta de la Generalitat sigui positiva i es pugui realitzar el proper any.

  Amb aquest camí, juntament amb el de Can Prat d’imminent execució i el de Can Badoret que es realitzarà com a inversió en el pressupost del proper any, tancarem l’anella dels camins que envolten el poble.

  Fins la propera setmana

  Jordi Rull i Claus

   
   
  Informe nº 72 - 17 de juliol del 2017
   
  Benvolguts i benvolgudes,

  Ja hem passat la primera quinzena de juliol i, amb ella, la primera part de l’ “Òrrius Escena en Viu”, que fins al moment ha transcorregut amb notable èxit i amb una important concurrència de públic que ha pogut gaudir en tot moment d’espectacles de gran qualitat.

  Ara, abans de la Festa Major, ens queda el “Liceu a la Fresca”, amb la retransmissió en directe de l’òpera “Il Trovatore”, que de ben segur que ens farà gaudir de la bona música de Giuseppe Verdi, amb llibret de Leone Emmanuele Bardere i de Salvatore Cammarano.

  Us esperem a tots a la Plaça de l’Església a dos quarts de deu de divendres 21.

  L’entrada és lliure.

  Malauradament estem detectant entre els nostres joves i adolescents conflictes que, de no posar-hi remei, podrien desembocar en problemes molt més greus. Demanem des d’aquest Ajuntament als pares i mares responsables de nois i noies d’aquesta edat que n’extremin el control i vigilància, per evitar així mals majors. Si algú detecta algun fet reprovable i creu que des de l’Ajuntament hi podem fer alguna cosa, no dubteu en comunicar-ho i, si així ho desitgeu, mantindrem el vostre anonimat.

  S’ha detectat a Òrrius la presència de papallones de la família de les Castniidae, en concret la Paysandisia archon, que és una espècie al·lòctona que procedeix de Sudamèrica i parasita les palmeres, com l’escarabat morrut.

  La seva eruga barrina el cor de la palmera i l’acaba matant.

  No es coneix cap enemic natural d’aquest insecte, fet pel qual és doblement perillós per a les plantes, l’únic mètode per a la seva eliminació és el tractament amb insecticides organofosforats, però per la seva toxicitat no és aconsellable el seu ús.

   

  Fins la propera setmana        

  Jordi Rull i Claus

   
   
   
   
   
   
   
   
  Informe d’Alcaldia nº 71 del 10 de juliol del 2017

  Benvolguts i benvolgudes,

  estem a la setmana forta de l’’Òrrius Escena en Viu’, amb el seu plat fort, el ’Festival de Música i Sensacions’ que comença avui dimarts. Els pocs tiquets que queden es podran obtenir a la mateixa entrada dels concerts mitja hora abans del seu inici.
  Finalitzarem la setmana amb l’espectacle multidisciplinari i itinerant ’WELCOME’, que està previst que es representi en dues sessions cada dia, a les 21.30 i a les 23.30h, amb inici a la Plaça de l’Església. Aquest espectacle versa sobre el conflicte dels refugiats, que és un tema, per desgràcia, de total actualitat.

  Aquest dilluns s’ha instal·lat a Can Meuxa en Kamal Almajim, refugiat sirià que, en espera que ben aviat podrà reunir-se amb la seva dona i els seus fills de tres i sis anys, que actualment encara esperen els visats per poder entrar a l’Estat Espanyol.
  Espero que el poble d’Òrrius, acollidor de mena, sàpiga fer el que calgui perquè la seva estada entre nosaltres sigui el més agradable possible i això els pugui fer oblidar en part l’infern que han passat en el seu país d’orígen.

  Amb el Pla d’arranjament de camins de la Diputació de Barcelona s’ha pactat per al proper any el condicionament del camí que va des de la cruïlla amb el de Can Prat a Cabrils, fins a Cal Camat i també el desbrossament de l’entorn del dipòsit dels bombers que hi ha a la mateixa finca, per fer-lo més accessible en cas de necessitat.

  Fins la propera setmana

  J.R.


  Informe d’Alcaldia nº 70 del 3 de juliol del 2017

  Benvolguts i benvolgudes,

  Com ja sabeu, enguany estrenem l’ ’ÒRRIUS ESCENA EN VIU’ que pretén que el mes de juliol esdevingui un mes ple d’activitats artístiques per desembocar la darrera setmana a la nostra Festa Major.

  El dia 1 de juliol hem estrenat amb LILAFIORI, veu de l’argentonina ALEIDIS VILA i acompanyada de la guitarra d’ ÀLEX GONZÁLEZ amb versions de Jazz, Blues, R&B, Pop, Reggae, Boleros...

  El dia 7 de juliol, podeu gaudir de l’espectacle Arrels, protagonitzat per Assumpció Ortet, actriu molt coneguda de l’escena catalana doncs ha format part de companyies de renom com ’La Cubana’ i altres, ha fet cinema i televisió i darrerament ha actuat a la sèrie la Riera de TV3.
  Aquest espectacle ens portarà records de moltes cançons que ens portarà records de moltes cançons que ens han vist créixer. Aquests dos actes són d’entrada lliure.

  El dia 9 de juliol se celebra un any més el Mercat de la Música, en benefici de l’Escola de Música d’Òrrius, i que consta de diferents activitats durant tot el dia, amb paradetes de segona mà, música, xocolatada, i diversió assegurada amb en Romeo Busca 2.0. de Rai Borrell, a les 21h.

  I arribem a l’11, 12 i 13 de juliol, amb l’estrella principal, amb la 5a Edició del FESTIVAL DE MÚSICA I SENSACIONS, que ja és tradició al nostre poble.

  Iniciem el Festival dimarts a les 21.30h amb MISCEL·LÀNIA i LLUNÀTICS, espectacle encapçalat per CELESTE ALÍAS, PABLO SELNIK, TXEMA RICO i amb el pianista MARCO MESQUIDA, que tant bon record va deixar del festival de l’any passat.

  Continuem l’endemà dimecres 12 amb l’espectacle UNA, a càrrec de la cantant ANNA ROSSI acompanyada d’un quartet de corda format per LUNA ARAGÓN, MARIA JUAN, IRENE ARGUELLO i SANDRINE ROBILLIARD. 

  La cloenda del festival serà dijous 13, a càrrec del grup internacional LAIKA QUARTET, amb LAIKA FATIEN al davant i l’acompanyament de Pablo Gutiérrez, Chris Thomas i Daniel Garcia Bruno.

  Per adquirir les entrades d’aquest festival us podeu acostar a l’Ajuntament i comprar l’ABONAMENT DELS 3 DIES A 35€ o ENTRADES DIÀRIES a 15€.

  Com heu pogut comprovar, els espectacles programats tenen com a protagonistes les DONES, i això no és una casualitat, sinó que enguany hem volgut que així sigui per coherència amb els nostres plantejaments d’igualtat.

  Els dies 14 i 15 de juliol, podreu gaudir d’un espectacle molt especial, WELCOME, multidisciplinari i itinerant, amb el rerafons del conflicte dels refugiats. Aquest espectacle ofereix dues sessions cada dia, a les 21.30h i a les 23.30h, amb inici a la Plaça de l’Església i recorregut pel camí del Pessebre Vivent. El preu de l’entrada és de 10€ i serà en part en benefici de Proactiva Open arms. 
  Us hi esperem, no hi podeu faltar!

  El dia 21 de juliol tornarem a gaudir del ’LICEU A LA FRESCA’, aquest any amb la retransmissió des del Gran Teatre, de l’Òpera ’IL TROVATORE’. Us esperem a les 21.30h a la plaça per gaudir junts de nou. Entrada Lliure.

  Aquest mes ja el finalitzarem amb la Festa Major d’Estiu, que enguany serà des del 27 fins el 31 de juliol. Ja us n’anirem informant.

  Eperem que tots els actes siguin del vostre gust.
  Fins la propera.


  Informe d’Alcaldia nº 69 del 26 de juny del 2017

   
  Benvolguts i benvolgudes,

   
  aquesta setmana passada han culminat les múltiples gestions que ha fet aquest Ajuntament per participar en l’acollida de refugiats de Síria,  amb una reunió conjunta amb el responsable del Departaments de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, les Germanes Salesianes propietàries de Can Meuxa, i una representant de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat per tal de coordinar amb l’Ajuntament d’acollida d’una família siriana en aquesta casa del nostre municipi.
  En aquesta reunió ha quedat ja tancat el tema i estem a l’espera de la notícia de l’arribada d’aquesta família, formada per una parella i els seus dos fills de tres i sis anys.
  Per part de l’Ajuntament, estem disposats a fer tots els esforços possibles per tal que la seva integració a la nostra societat sigui el més fàcil i amable possible, dons les circumstàncies que els han fet fugir de casa seva són de les més dures i traumàtiques, pel tot el que comporta haver de fugir d’una guerra. Esperem que tot plegat sigui un èxit i per això demanem tota la col·laboració ciutadana possible, que estem segurs que així serà.
   
  Com tots sabeu, aquestes darreres setmanes ha començat la neteja viària per part de l’empres RESMAR, que depèn del Consell Comarcal del Maresme i, de moment, el resultat no ha estat prou satisfactori. És per aquest motiu que ens hem posat en contacte amb els responsables per tal de solucionar les anomalies.
  En aquest aspecte demanem a tots els ciutadans que ens feu arribar les vostres queixes relacionades amb la vostra zona, en cas que no estigui en les condicions desitjades, i així poder-ne fer el seguimet per pal·liar les deficiències. Per part de l’Ajuntament hi estem fent un intensiu seguiment.
   
  Aquest dissabte al Centre Cívic Can Mestres hem fet la presentació de l’’Òrrius Escena en Viu’, que engloba tots els actes culturals previs que, durant el mes de juliol, ens preparen per a la darrera setmana, amb l’arribada de la Festa Major.
   
  El mes de juliol amb ’Òrrius Escena en Viu’ gaudirà de diversos concerts i espectacles, amb el colofó del Festival de Música i Sensacions a mitjans de mes, passant pel Mercat de la Música, el ’Liceu a la Fresca’ amb l’òpera Il Trovatore, i alguns espectacles interessants com l’obra WELCOME, que fa un recorregut per la història dels refugiats en el seu èxode, a qui podrem acompanyar a través del recorregut amb inici a la plaça de l’església.
   
  Esperem que es converteixi en una tradició i que cada any puguem gaudir de les nostres magnífiques (si no plou) nits d’estiu.
   
  Fins la propera setmana
   
  J.R.
   
   
  Informe d’Alcaldia nº 68 del 19 de juny del 2017
   
  Benvolguts i benvolgudes,
   
  avui dilluns ha comenát a treballar en la neteja dels edificis municipals la nova empresa ue hem contractat per a aquestes qüestions. Es tracta del CEO (Centre Especial d’Ocupació) de la Fundaicó El Maresme Discapacitats.
  Aquesta fundació dóna ocupació a persones amb discapacitat intel·lectual de la nostra comarca i, amb aquest contracte, no només ens assegurem una feina ben feta i amb totes les garanties, sinó que, a més, fem una obra social donant feina a persones que, per les seves característiques, tenen molt difícil la seva integració al món laboral.
   
  Aquesta setmana s’han efectuat treballs de desbrossament i millora del ferm del camí de Ca la Mort, des de l’encreuament de Can Badorics fina a la carretera de la Cornisa de Sant Bertomeu.
  Aquests treballs els ha dut a terme el consorci del Parc de la Serralada Litoral a càrrec del seu pressupost.
   
  El passat 17 de juny va començar la temporada del Complex Esportiu Municipal Maria Bosca, amb l’obertura de la piscina municipal, amb uns preus estudiats i elaborats de tal manera que siguin el menys carregosos possible per a tots els seus usuaris. Aquests preus els podeu consultar a l’Ajuntament o directament a la web.
  Per altra banda també s’ha obert el Bar de la Piscina, queenguany estarà portat per part del personal que ja ho va fer la temporada passada i que tan bons resultats va obtenir, però amb un nou cuiner que esperem estigui a l’alçada dels delicats paladars dels orriencs.
   
  Fins la propera setmana. J.R.
   
   
   
  Informe d’Alcaldia nº 67 del 12 de juny del 2017. Resum del 2n any de mandat

  Benvolguts i benvolgudes,

  en aquest segon any de mandat s’han produït molts canvis en l’equip de govern municipal, primer amb la dimissió de l’Anna Sala per motius personals que fou substituïda per en David Vàzquez, que també va deixar el càrrec per incompatibilitat amb la seva feina i que fou substituït a la vegada per en Jordi Albets.

  Per altra part, i degut a la bona sintonia i igualtat de criteris amb els companys de l’oposició, l’equip de govern va considerar la possibilitat que tots passessin a tenir càrrec amb cartera, i així es va fer: s’incorporà primer la Glòria Mateo i seguidament la Roser Cuquet i en Francesc Garrido.

  Així doncs, el Cartipàs Municipal ha quedat de la següent manera:

  Jordi Rull Claus – Alcalde i Àrees de d’Urbanisme, Règim Interior i Atenció al Ciutadà,

  Pere Puig – 1e Tinent d’Alcalde i Regidor de Serveis, Vies Públiques i Medi Ambient,

  Imma Triadó - Àrees d’Hisenda i Patrimoni, Recursos Humans, Promoció Econòmica, de Salut Pública i Benestar Social,

  Gloria Mateo les Àrees de Cultura i Joventut,

  Jordi Albets - Àrea d’Educació,

  Francesc Garrido – Àrees de Telecomunicacions, Innovació Tecnològica, Transparència i Esports

  i Roser Cuquet amb les Àrees de Comerç i Habitatge.

  És un Govern transversal però homogeni que té com a únic objectiu la millora i el progrés del nostre Poble.

  En aquest segon any de mandat hem prioritzat les millores estructurals del Poble, amb la contractació d’una empresa externa per a la neteja viària, la incorporació d’una persona per a la consergeria i manteniment de l’Escola i el Complex Esportiu Maria Bosca, cosa que permetrà al dos membres de la brigada Municipal dedicar els seus esforços al manteniment general del Municipi.

  Amb el tema de la neteja dels edificis Municipals, després d’haver obert un concurs públic que quedà desert, s’ha contractat, pel mateix preu de la nostra oferta, la Secció de Neteja de la Fundació Maresme de Discapacitats i que començarà la seva tasca el proper dia 19 de juny. Amb aquest contracte assegurem la feina ben feta i a la vegada col·laborem en la inserció social d’aquestes persones que tant difícil ho tenen en el món laboral tant precari que tenim.

  En un altre apartat de coses durant aquest any s’ha solucionat la precària instal·lació pública elèctrica del Bell Cim i s’ha reparat i substituït les canonades del ramal d’aigua potable del carrer Barcelona; també s’han fet noves les instal·lacions elèctriques del Club, posant dos comptadors nous per separar els consums del Bar Restaurant de la resta de la instal·lació esportiva.

  També s’han fet importants obres de millora i sanejament del Centre Cívic Can Mestres i en l’actualitat s’està treballant amb un grup de voluntaris en la neteja i posta a punt de l’espai del terrat, que un cop acabat permetrà tenir un lloc ideal a l’estiu per a fer concert festes i actes lúdics en general.

  En el mateix apartat es va demanar una subvenció, ja concedida, per a la remodelació de la Sala Polivalent per, amb dues tongades, una enguany i l’altra l’any que ve, es pugui insonoritzar i climatitzar, cobrir la part posterior i fer els lavabos nous i construir un magatzem.

  Entre les obres que es començaran dins d’aquest any i que ja estan encomanades, tenim:

  La posta en marxa del dipòsit d’aigua potable del Morro Negre, la remodelació del Camí de Can Prat, des de l’Escola fins a la bifurcació del camí de cal Camat i el de Cabrils, la nova claveguera del Mirador i el soterrament de les línies telefòniques a l’alçada del carrer del pont.

  En projecte estem treballant amb el departament de Carreteres de la Diputació de Barcelona l’ampliació de la carretera BV – 5106 des de la rotonda dels quatre rellotges fins al Poble amb principal atenció en els punts en que dos vehicles no es poden creuar sense perill, en el cas del nostre municipi: el pont de la riera de Riudameia i el de Can Feliu. També està sobre la taula la construcció de la variant des de la mitja rotonda de sota Can Bertran enllaçant amb el carrer Barcelona, passant per l’actual ubicació de l’escola de trial.

  Tenim també en marxa la sol·licitud per l’ampliació de l’escola Francesc Macià que en aquests moment es troba sobrepassada en la seva capacitat d’absorció de nous alumnes. Una comissió formada per l’Ajuntament, l’AMPA i la direcció i Claustre de professors ha elaborat un dossier on constaten aquestes mancances i que entregarem en mà a la Delegada Territorial en dates properes per tal de fer pressió en la nostra demanda.

  Totes aquestes i altres actuacions són les que hem fet, les que es faran en un futur immediat i els projectes a més llarg termini, que són fruit de la feina d’un equip de govern sòlid i compenetrat que treballa amb l’únic objectiu de millorar el nostre Poble i fer millor l’ estança a tots els que hi vivim.

  Fins la propera setmana. J.R.

   

  L’ALCALDE T’INFORMA :
   
   
   
   

  INFORME Nº 66 de 5 de juny 2017

  Benvolguts i benvolgudes,

  Aquest dilluns passat hem tingut a l’Escola Francesc Macià la visita de la Delegada Territorial del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Carmina Pinya i Salomó. Aquesta visita és la resposta de la invitació que, d’una manera oficial, li vaig fer el dia que en el seu despatx li vaig fer lliurament de la sol·licitud d’ampliació de la nostra escola. La delegada va atendre la nostre petició i va acceptar fer aquesta visita per poder comprovar sobre el terreny les mancances que en el nostre escrit fèiem paleses.

  De moment sembla que tot va per bon camí.

  En aquest escrit us vull parlar d’una persona que treballa a l’Ajuntament de fa molts anys i que per ser tant habitual i propera no li donem tota la importància que té dins del nostre petit organigrama. Em refereixo a la Pepita Pallarès. Aquesta persona, que és la que ens atén a tots quan anem a l’Ajuntament per alguna gestió. És, podríem dir, l’ànima de l’oficina. Sense ella, que porta tot el pes de la gestió d’un ens tant complex com és un Ajuntament, ficat dins de l’entramat de l’Administració Pública, ens seria molt difícil poder solucionar els molts problemes que sorgeixen en el dia a dia, donada la precarietat de mitjans dels que disposem. Per fer la seva feina, a qualsevol altre Ajuntament caldrien dues o tres persones i ella s’ho fa tota sola.

  Els polítics arribem i passem, però la Pepita hi és sempre. És un arxiu vivent de les coses que han succeït i succeeixen en el municipi, coneix pràcticament a tothom i fa així més fàcil la solució dels problemes i de totes les gestions.

  Per la seva eficàcia, dedicació en la feina i paciència en el tracte amb tothom crec que és de justícia reconèixer públicament els seus mèrits. Donem-li tots les gràcies!

  Per fi sembla que podrem posar punt i final al tema del soterrament de les línies telefòniques de l’entrada del poble a l’alçada de la “fàbrica”. A l’estiu de l’any passat la brigada municipal va enllestir l’obra civil que sol·licitava la companyia per realitzar les obres; després de molt insistir ja tenim la confirmació que aquestes es portaran a terme abans de vacances. Esperem que aquesta vegada sigui veritat.

  Aquesta setmana la Brigada Municipal ha reprès les tasques de desbrossament de les vores dels camins. Aquesta primavera, per la climatologia favorable que hem tingut, ha sigut especialment procliu al creixement de tota mena d’herbes. Com tots sabeu, el nostre municipi es va declarar lliure d’ herbicides i pesticides, fet que fa que aquestes tasques calgui fer-les manualment i això comporta que no sempre es pugui fer amb la freqüència que caldria, però en contrapartida millorem en salut. En els espais on no es pot treballar amb la desbrossadora, fem un tractament amb vinagre d’alta graduació que fa els mateixos efectes que els herbicides però que no és tòxic per a l’entorn.

  Fins la propera setmana.

  Jordi Rull i Claus

   

   

  Informe d’Alcaldia nº 65 de 29 de Maig de 2017

  Benvolguts i Benvolgudes,

  El proppassat dia 23 d’aquest mes hem rebut a l’Ajuntament la visita del Delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona el Sr. Miquel Àngel Escobar i Gutiérrez, acompanyat de la Responsable de la seva oficina la Sra. Cesca Domènech i Ruera. Aquestes visites, que s’engloben en el marc de les que el delegat efectua pel territori, serveixen per a què el govern pugui copsar “in situ” les problemàtiques que afecten als diferents pobles i ciutats i així poder proposar i executar les solucions d’una manera més realista.

  En el nostre cas, hem exposat al Delegat la petició efectuada al Departament d’Ensenyament per la urgent ampliació de l’Escola Francesc Macià, doncs en aquest moment ens trobem al punt del col·lapse, per manca d’espai i amb unes instal·lacions precàries i obsoletes que dificulten el normal desenvolupament de la docència i a la vegada impedeixen el seu creixement; un creixement, per altre banda, forçat per la demanda que provoca l’augment lent, però constant, de la població del municipi.

  Amb el Delegat hem fet una visita a l’Escola i conjuntament amb el seu director, en Cesc Torner, ha pogut copsar sobre el terreny les nostres peticions.

  En un altre ordre de coses, ens hem preocupat per l’expedient de la reparació obligatòria de l’espai de la Pedrera Pedra Blava que, com ja sabeu, està pendent d’execució.

  També hem demanat al Delegat que la Generalitat que es posi al dia amb els pagaments del deute que la Institució té contretes amb l’Ajuntament de l’exercici 2016, amb un import aproximat de 100.000€.

  El Delegat s’ha mostrat obert a les nostres peticions i esperem que la seva visita ens aporti solucions a les peticions demanades.

  Aquest mes de Maig s’ha fet una important actuació en el camí de Sant Bartomeu, des de la carretera de la Roca fins a Cal Camat, consistent en l’anivellament del sòl, neteja i condicionament de cunetes i renovació de les fibles d’evacuació d’aigües, amb un pressupost d’ aproximadament 4.400 € a càrrec del pressupost del Consorci del Parc de la Serralada Litoral.

  Com tots sabeu, des de l’any 2016 Òrrius forma part d’aquest Consorci i per aquest fet es realitzen actuacions en el nostre municipi en moltes facetes, sempre al voltant de la preservació i conservació del territori.

  En la prevenció d’incendis forestals, la nostra zona es troba en la ruta de vigilància U-72 que compren Òrrius, La Roca del Vallès i Vilanova del Vallès, amb 4 torres de guaita: la G-9 a Cabrils, la G-11 a Montornès del Vallès, la G-10 a Vilassar de Mar i la G-12 a Òrrius.

  En la preservació de la natura, el Consorci té engegat un pla de pastures que consisteix en la creació de ramats pel control del sota-bosc i enguany, en el nostre municipi, s’han adequat per aquests afers l’espai de les Viscàies amb una superfície de 1,64ha. i la zona de Can Mastruc amb 2,57ha. S’està treballant també em l’eliminació dels pins afectats per la plaga del Tomicus, que de moment afecta poc als nostres boscos. En l’aspecte animal s’està posant una important atenció en el control i preservació d’espècies protegides com ara les aus rapinyaires , els tritó verd i altres espècies amenaçades.

  S’actua també en les pròpies infraestructures viàries del Parc, amb la senyalització i reparació de camins com les que explicava al començament d’aquest escrit.

  En el terreny de la millora de l’entorn del patrimoni arqueològic, que es porta a terme amb un conveni amb la “Caixa”, enguany s’arranjaran els accessos al Poblat Ibèric de Céllecs, per tal de facilitar-ne la seva visita.

  Amb totes aquestes actuacions i d’altres com són la guarda i custòdia del territori que porten a terme els Agents del Parc, el superàvit de la nostra quota és molt clar, doncs la inversió que efectua el consorci en el nostre municipi és notablement superior al que ens costa la nostra permanència.

  Amb l’afany d’aquest govern de fer més fàcils i fluides les gestions que els ciutadans duem a terme a l’Ajuntament, a partir d’aquesta setmana, es poden efectuar els pagaments de taxes, quotes, llicències etc. amb targeta de crèdit.

  Fins la propera setmana. J.R.

   
   
   
  Informe d’Alcaldia nº 64 del 22 de Maig

  Benvolguts i benvolgudes,

  el Servei Municipal d’Aigua Potable el tenim delegat a SOREA ’Sociedad de Abastecimiento de Aguas, S.A.U’, que és l’empresa que ho gestiona tot, des de la compra de l’aigua a ATLL ’Aigües del Ter-Llobregat’, passant per la distribució, les reparacions i manteniment de la infraestructura i el cobrament del servei.

  En el cas de patir una fuita a la instal·lació del vostre domicili, cal que sapigueu que es pot comunicar l’incident a l’empresa concessionària i que aquesta té l’ obligació d’aplicar un descompte d’un 20% a l’excedent de consum habitual i en cap cas el preu final no pot excedir de 0,7598€/m3, que és el cost de la matèria prima més un 5% en concepte d’energia elèctrica i el tractament de l’aigua, als clients d’ús domèstic.

  Per obtenir aquest descompte cal presentar la factura de la reparació emesa per un professional.

  Per alleugerir més l’impacte econòmic de la factura, aquesta es pot fraccionar en terminis, si així es vol, i l’empresa té l’obligació de concedir-ho.

  Canviant de tema, dissabte dia 13 es va celebrar la Festa del Maig a Òrrius, que, com tots sabeu, representa l’arribada de la Primavera amb la Plantada del Maig a la plaça. Aquesta és una festa de joventut per excel·lència en la que es festeja el rebrotament del natura en tots els seus aspectes i amb la que s’invoca als Déus per què la vida brolli amb la màxima generositat possible.

  Enguany aquesta ha transcorregut amb alegria i sense incidents a remarcar, com cal que sigui.

  Fins la propera setmana.

  J.R.

  Informe d’Alcaldia nº 63 del 15 de Maig

  Benvolguts i Benvolgudes,

  a la Junta de Govern Local celebrada el proppassat dia 11 s’han aprovat, entre altres coses, de pur tràmit, la proposta d’adjudicació del contracte menor dels serveis de mediació d’assegurances privades. Fins avui les assegurances d’edificis, espais esportius, pòlisses de responsabilitat civil, vehicles, personal, activitats, etc., les teníem escampades amb diferents companyies, cosa que feia difícil el seu control i a la vegada encaria els costos finals. Amb l’aprovació de la proposta presentada per aquesta alcaldia les hem concentrat totes en una sola entitat i així en podem millorar el control i amb un augment de les cobertures n’hem abaratit el preu total.

  Pels canvis que suposa en el dia a dia de la Brigada municipal, l’altre punt d’ importància rellevant, és l’aprovació de la delegació de les competències municipals a favor de l’empresa RESMAR del Consell Comarcal del Maresme per la prestació del servei en matèria de neteja viària d’acord amb el pla de gestió de serveis. Aquest conveni ha quedat signat l’endemà mateix de la seva aprovació i esperem que comenci a funcionar a partir de primers del proper mes de Juny.

  Ja s’ha tancat el termini, ja prorrogat, per a la presentació de currículums per a l’ocupació de les places de socorristes per a la piscina municipal, la de la persona de de substitució per les vacances del personal de la brigada, així com la plaça de manteniment de l’Escola Francesc Macià i del complex poliesportiu Maria Bosca.La gestió i selecció d’aquest personal es realitza a través del SEMPRE (Servei d’Empresa i Promoció Econòmica) de l’Ajuntament d’Argentona, en conveni amb el nostre municipi i d’aquesta manera ens assegurem la total transparència d’aquestes adjudicacions i que aquestes es faran amb criteris únicament tècnics. Tot aquest procés creiem que es pot culminar en els propers 15 dies, això voldria dir que la incorporació de, com a mínim la persona de manteniment, podria ser a principis de Juny i les altres en els terminis que el seus càrrecs requereixin.

  Fins la propera setmana.       

  Benvolguts i benvolgudes,

  Cada any la Diputació de Barcelona obre, en el marc del Catàleg de Serveis del Pla de Xarxa de Governs Locals, una convocatòria d’ajuts econòmics per col·laborar amb el finançament d’activitats educatives, lúdiques, culturals, esportives, de salut, així com també a la millora dels espais on aquests es desenvolupen.

  A finals del passat mes d’abril ens va arribar el dictamen de la Junta de Govern d’aquest ens públic, amb el que se’ns comunica l’aprovació de pràcticament totes les sol·licituds que hem fet enguany des d’aquest Ajuntament, amb la inestimable col·laboració de la Maite Espín, que és la persona que ens fa la feixuga tramitació dels expedients.

  Amb aquests diners, aproximadament uns 16.900€, podrem realitzar diverses activitats i projectes que tenim en marxa i d’altres nous, com el Control de Plagues Urbanes com la del Mosquit Tigre, millorar les instal·lacions tècniques de la Sala Municipal, implementar el Pla d’Intervenció en polítiques per a joves, suport a la Dinamització Esportiva, a l’

   
Ajuntament d'Òrrius
Plaça de l'Església, 5. 08317 Òrrius
T. 93 797 14 55 / F. 93 756 06 73
NIF. P0815200A
diputació de barcelona