Un taller de booktubers i la presentació del Festival #Femcurt de curtmetratges fets amb el mòbil, novetats de la Festa de la Primavera 2021

Dimecres, 14 d’abril de 2021

Arriba una nova diada de Sant Jordi i la Regidoria de Cultura i Joventut de l'Ajuntament d'Òrrius posa a l'abast de tothom una sèrie de propostes culturals amb un gran ventall de formats per gaudir-les fent poble durant el cap de setmana del 24 i 25 d'abril. (Podeu consultar tots els actes a l'agenda i fer la reserva).

Aquestes propostes han estat elaborades en col·laboració amb el programa "Viu el Parc" del Parc Serralada Litoral, el Consorci de Denominació d'Origen d'Alella i gràcies al suport econòmic de la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i tenint en compte les restriccions vigents i les mesures contemplades al Pla específic Sant Jordi 2021 elaborat pel Procicat. En cas de mal temps, es reubicaran els actes previstos a l'aire lliure.

Amb el format de la "Festa de la Primavera", el 24 i 25 d'abril les places s'ompliran d'activitats per a totes les edats, amb algunes novetats com el "Taller "Què és un booktuber?", com a acció formativa cultural per a nois i noies a partir de 10 anys amants de la lectura i que portarà a Òrrius una de les booktuber pioneres, la Mixa, que a través del seu blog @paraulademixa ha donat visibilitat a aquesta realitat que viuen moltes persones joves i ha creat un espai per gaudir de la literatura juvenil de manera divulgativa i divertida.

Una altra de les novetats d'enguany és la presentació del "1r Festival #Femcurt. Curtmetratges fets amb el mòbil" que va sorgir com a proposta ciutadana i l'Ajuntament l'ha incorporat com a nou projecte per promoure la participació de persones joves i grans, que podran fer les seves creacions amb el mòbil i després rebre assessorament en l'edició i la producció, si ho necessiten. Els treballs està previst que es puguin presentar públicament en format de festival a l'estiu i hi haurà premis per a les obres guanyadores.

Durant els propers dies, dins de les accions de benvinguda a la primavera, l'Ajuntament decorarà les jardineres del C/Major amb diferents plantes i flors i també s'aniran llençant diverses propostes participatives a través de les XXSS relacionades amb el Sant Jordi (videotutorials de manualitats, decoració de balcons, mostra literària...) perquè tothom pugui formar-ne part.

En definitiva, gràcies a la cultura, donem vida al poble! #femprimavera #fempoble #femÒrrius #culturasegura. 

 

 

Darrera actualització: 26.04.2021 | 08:53