Òrrius reclama una escola nova

Dijous, 17 de maig de 2018 a les 00:00

Sota l’eslògan “Som una pinya, fem escola, fem poble” es reclama l’ampliació i millora del centre escolar. La manca de prou espais per treballar correctament obliga els mestres, a vegades, a realitzar classes al vestíbul o als passadissos.

L’Escola Francesc Macià d’Òrrius ha quedat petita. Això és el que constata un informe presentat pel Grup de Treball format per l’Ajuntament, l’Associació de Famílies d’Infants (AFI) i els mestres del centre. L’edifici construït el 1984 i els barracons instal·lats fa 15 anys ja no són suficients per acollir els 92 alumnes que té actualment l’escola del municipi.

Al llarg d’aquest primer any, el Grup de Treball ha elaborat un informe que recull les mancances del centre i fa una comparació dels espais educatius i les infraestructures bàsiques amb la normativa actual sobre equipaments educatius públics de la Generalitat de Catalunya. Algunes d’aquestes deficiències són la manca d’espais com una biblioteca, una aula d’educació especial, aules de psicomotricitat, informàtica o plàstica, entre altres. Aquesta falta d’espais per treballar obliga els mestres a realitzar algunes classes al vestíbul o als passadissos i no permet desenvolupar correctament les noves metodologies que es volen implementar com l’Aprenentatge Basat en Projectes (ABP).

Amb aquest informe es vol evidenciar la necessitat de construir una escola nova al poble o l’ampliació de l’actual. Des del grup de treball també s’ha buscat el suport d’entitats del Maresme d’àmbit educatiu com ara la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC), el Moviment Educatiu del Maresme (MEM) i la Plataforma de Defensa de l’Educació de Mataró (PEM) per poder prosseguir amb el projecte presentat. Paral·lelament, s’ha iniciat una recollida de firmes pel poble per donar suport a les iniciatives i, a la vegada, mobilitzar els veïns i veïnes del municipi per fer-los partícips d’aquesta iniciativa. “És un projecte de poble i volem que la implicació dels orriencs i orrienques hi sigui present”, assegura una de les components del Grup de Treball.

La conjuntura política actual no ha ajudat a desencallar el projecte i les propostes per a l’escola nova. La situació està totalment aturada i des del Grup de Treball es vol tornar a reactivar. Després d’insistir-hi molt, fa uns mesos el centre va rebre la visita de representants dels Serveis Territorials per avaluar l’estat de les infraestructures, però només es van reparar alguns desperfectes dels barracons.

El Grup de Treball torna a posar damunt la taula les mancances de l’Escola d’Òrrius, ja que aquesta no reuneix les condicions òptimes que requereix el nombre d’alumnes que té actualment. La construcció o ampliació de l’escola és una necessitat i un reclam d’aquesta formació i dels veïns i veïnes del municipi.

Darrera actualització: 17.05.2018 | 18:25