Obert el període per realitzar comunicacions de crema controlada

Dimecres, 14 d'octubre de 2020 a les 12:35

A partir del 16 d'octubre 2020 i fins el proper 14 de març de 2021 ja es poden tramitar les comunicacions de crema de restes vegetals i altres activitats amb risc d'incendi.

Aquest tràmit es pot realitzar presencialment a l'OAC de l'Ajuntament prèvia presentació del dni o a través d'una sol·licitud genèrica indicant les dades personals i la finca on es durà a terme la crema de restes vegetals.

Per altra banda, es pot dur a terme la comunicació a través del nou tràmit per a ciutadans i empreses, que des d'ara també els permet tramitar autònomament les seves comunicacions de crema individuals de forma telemàtica, a través de tramits.gencat.cat.

L'objectiu d'aquest nou tràmit és facilitar que la ciutadania no s'hagi de desplaçar per tramitar les seves comunicacions, que a partir d'ara pot dur a terme per internet des de casa, fins i tot mitjançant el sistema d’identificació idCAT Mòbil. Amb aquesta iniciativa es pretén esponjar l’atenció presencial i millorar el servei a la ciutadania. Amb tot, les persones que ho desitgin podran seguir adreçant-se als ajuntaments per presentar les seves comunicacions, com fins al moment. 

Caldrà tenir en compte les condicions següents a l'hora de realitzar la crema:

a)     Netejar la zona en què s’efectuï la crema en un radi de 3,5 m fins a descobrir el sòl.
b)     Fer la crema com a mínim a 10 metres de distància respecte d’aquells arbres que tinguin més de 60 cm de circumferència, mesurats a 1,20 metres del terra.
c)     La flama generada per la crema no superarà en cap cas els 3 metres d'alçada.
d)     La crema començarà i acabarà amb llum de dia, excepció feta dels focs d'esbarjo.
e)     En cap cas no s’abandonarà el lloc fins a la seva total extinció.
f)     La crema només s’iniciarà amb vent encalmat i en cap cas es realitzarà si hi ha un avís de vent emès pel Servei Meteorològic de Catalunya per la comarca on es durà a terme. Amb una velocitat de vent sostinguda superior a 20 km/h l’activitat s’haurà d’aturar (orientativament poden servir els valors de l’Escala de Beaufort). L'activitat se suspendrà en cas d'activació del pla alfa nivell 2 o superior i s'enviarà un sms al mòbil del sol·licitant comunicant-ho.

Els agents rurals i altres agents de l'autoritat podran establir in situ mesures complementàries per millorar la seguretat, així com aturar les actuacions que s’estiguin duent a terme quan les condicions meteorològiques així ho aconsellin.

Tot suma per contribuir a la prevenció dels incendis forestals.

Darrera actualització: 28.10.2020 | 12:31

Imatges

no cremar