L’Agència Catalana de la Joventut obre les inscripcions per a les Beques Carnet Jove 2021

Dimecres, 3 de març de 2021

Les persones joves becades faran les tasques al FC Barcelona, TV3, El Punt Avui o l'ARA, que adaptaran les estades a la situació de prevenció de la salut.

L’Agència Catalana de la Joventut obre avui el període d’inscripcions a les Beques Carnet Jove 2021 destinades a joves de 16 a 31 anys i que promouen l’accés de joves al món professional en els àmbits de la comunicació, la cultura, l’acció social i l’esport. D’aquesta manera, el Carnet Jove recupera la convocatòria del programa que el 2020 no es va poder dur a terme degut a la situació de la pandèmia Covid-19.

Els nois i noies que siguin escollides per la junta d’avaluació tindran una experiència professional d’un any de durada en empreses i entitats de referència en els camps professionals de l’esport (FC Barcelona), l’acció social (Fundació Bancària ‘la Caixa’), el disseny (estudi Muto), el còmic (El Jueves), el periodisme escrit (El Punt Avui), la ràdio (GrupFlaix), la fotografia (ARA) i en cinc disciplines televisives (TV3): la realització, el maquillatge, l’ambientació, el muntatge musical i el vestuari.

A més de l’experiència professional acumulada, la persona beneficiada obtindrà una retribució de 7.000€ i rebrà un certificat acreditatiu de la seva estada.

L’objectiu principal de les Beques Carnet Jove és afavorir l’aprenentatge, l’experiència i la inserció professional dels joves en el seu sector. En aquest sentit, bona part dels 104 joves que han gaudit d’aquestes beques des del seu inici han assolit un èxit professional molt remarcable durant i després de la seva estada a l’empresa.

Les beques convocades per aquest 2021 són:

Beca d’Esport: estada a l’àrea d’alt rendiment del FC Barcelona, juntament amb els preparadors físics dels equips de les diferents seccions esportives del club. 

Beca d’Acció Social: estada a l’Àrea Social de la Fundació Bancària ‘la Caixa’ per desenvolupar-hi projectes relacionats amb l’obra social. 

Beca de Realització: seguiment de realització d’un telenotícies a TVC, d’una transmissió esportiva des d’una unitat mòbil, d’un capítol de telenovel·la, d’un programa en directe i d’un altre programa enregistrat, entre d’altres. 

Beca de Maquillatge i Perruqueria: tècniques de treball del servei de caracterització de TVC, arxius d’imatges de caracterització, compres de material i elaboració de promocions de la cadena. 

Beca d’Ambientació: preparació de l’ambientació de programes enregistrats i en directe de TVC, disseny de l’escenografia i l’ambientació d’esdeveniments i actes corporatius amb atrezzo i mobiliari. 

Beca de Muntatge musical: coneixement de sons i músiques de programes de TVC en directe i dels mètodes de la postproducció com ara l’organització de la discoteca, les bases de dades i el tractament informàtic de la discografia. 

Beca de Vestuari: tècniques de treball del servei de vestuari i de les compres de material de TVC, així com anàlisi de vestuari dels programes del canal infantil, dels telenotícies, dels programes d’esports i de la telenovel·la. 

Beca de Còmic: pràctiques a Ediciones El Jueves, on publicarà 28 tires còmiques a la revista en paper i al web de la mateixa publicació. Un dels finalistes de la beca també podrà editar un còmic amb Norma Editorial, amb la qual signarà un contracte professional. Aquesta editorial s’incorpora, com a novetat, en l’edició 2021 de les beques.

Beca de Disseny: col·laborarà amb l’estudi de disseny gràfic del Programa Connecta’t del Carnet Jove. També elaborarà el disseny i la il·lustració de les convocatòries del programa per a l’any 2022. 

Beca de Lletres: exercirà de periodista al diari El Punt Avui, amb la publicació d’un mínim d'onze peces periodístiques. 

Beca de Ràdio: col·laborarà al programa matinal “El matí i la mare que el va parir” de l’emissora Ràdio Flaixbac durant una temporada fent-hi tasques de producció, logística dels esdeveniments i amb un rol en antena. 

Beca de Fotografia: integració a la secció de fotografia del diari ARA, on publicarà un mínim de 20 fotografies. 

Text:  Agència Catalana Joventut.

Darrera actualització: 3.03.2021 | 13:30