Informació COVID-19

Com funcionen els serveis aquests dies?

En aquest apartat volem oferir resposta, a mode de recull, a algunes de les preguntes freqüents que ens feu arribar per altres mitjans.

Si trobeu a faltar alguna informació sobre serveis municipals, caldrà que ens feu arribar un correu electrònic a través de la bústia de contacte de la web i mirarem d'incloure la resposta en aquest mateix apartat perquè la pugueu consultar.

Instal·lacions i equipaments municipals

(22/06/2020) Reobertura de l'OAC presencial i serveis tècnics amb cita prèvia.

L'Ajuntament obrirà tots els dimarts i dijous de 9 a 13h per realitzar tràmits presencials.

Caldrà mantenir les mesures d'higiene i seguretat indicades:

- Mascareta obligatòria

- Aforament: màxim 1 persona dins de l'oficina (OAC) i màxim 1 persona a la sala d'espera

- Respecteu el vostre torn i la distància de 1,5m.

Demanar cita prèvia per als serveis següents:

Consultes presencials amb l'arquitecta municipal: 93 7971455 (Dimarts de 9 a 13h)

Tràmits al Jutjat de Pau/Registre Civil: jporrius@gmail.com(Dimarts de 17 a 20h)

La represa

(18/06/2020)  Flexibilització de les mesures relatives a l'obertura d'instal·lacions esportives en fase 3

D’acord amb el que estableix l’Ordre SND / 458/2020, de 30 de maig, per a la flexibilització de determinades restriccions d'àmbit nacional establertes després de la declaració de l'estat d'alarma en aplicació de la fase 3:

A les instal·lacions esportives a l'aire lliure i cobertes es poden practicar activitats fisicoesportives en grups de fins a vint (20) persones, sense contacte físic, i sempre que no se superi el cinquanta per cent (50%) de l'aforament màxim permès. Podrà accedir-hi qualsevol persona que vulgui fer una pràctica esportiva, inclosos els esportistes d'alt nivell, d'alt rendiment, professionals, federats, àrbitres o jutges i personal tècnic federatiu. No es requereix la concertació de cita prèvia amb l'entitat gestora de la instal·lació, però s'han d’organitzar horaris per torns, fora dels quals no es podrà romandre en la instal·lació. Els esportistes podran accedir a les instal·lacions acompanyats d'una persona diferent del seu entrenador. Queda permesa la utilització dels vestidors i les dutxes.

A les piscines, cal anar-hi amb cita prèvia per torns horaris de manera que s’evitin les aglomeracions. Les activitats han de ser individuals o de dues persones com a màxim, si es practiquen modalitats per parelles, i l’aforament es limita al trenta per cent (30%), si permet mantenir la distància de seguretat de 2 metres entre banyistes. Si tot i així no fos possible, s’haurà de reduir encara més l’aforament. 

 

(08/06/2020) REOBERTURA DE L'ESCOLA BRESSOL "LES ORENETES"

Es reobre l’Escola Bressol Les Orenetes d’Òrrius per finalitzar el curs 2019-2020, seguint les directius marcades al Pla d’obertura del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. (Consulteu el protocol a l'apartat de l'equipament)

(08/06/2020) REOBERTURA DE LES PISTES DE PÀDEL

Entrats a la Fase 2 està permesa la pràctica d’esports per parelles (2x2), sempre sense contacte físic, mantenint la distància social de 2 metres.

Per tal d'assegurar les mesures adients i seguir un protocol concret, les persones usuàries hauran de complir amb les següents indicacions:
 1. Sol·licitar cita prèvia (telèfon disponible de dilluns a divendres de 9 a 13h): 674262207
 2. Descarregar, omplir i reenviar a orrius@orrius.cat el document de Declaració Responsable (disponible a l'apartat de l'equipament)
 3. L'horari d'ús de les instal·lacions serà de Dilluns a diumenge de 9h a 22.30h.
 4. Caldrà complir amb la normativa general de les pistes (disponible a l'apartat de l'equipament 

INSTAL·LACIONS TANCADES A LA CIUTADANIA FINS A NOU AVÍS!

Pistes de Pàdel / Skate Park/ Hotel d'Entitats/ Sala Polivalent/ Centre Cívic Can Mestres

INSTAL·LACIONS OBERTES A PARTIR DEL 28/05/2020:

Pista Poliesportiva, respectant el límit d'aforament del 30% i la distància social de dos metres.

PISTA:  Màxim 24 PERSONES (RESPECTANT DISTÀNCIA SOCIAL 2 M.)

GRADERIES:  Màxim 90 PERSONES (RESPECTANT DISTÀNCIA SOCIAL 2 M.)

Per a activitats esportives professionals, caldrà concertar cita prèvia enviant correu electrònic a orrius@orrius.cat i realitzar el pagament de la taxa que correspongui, si es dona el cas.

PER A LA SEGURETAT DE TOTHOM, US PREGUEM SENTIT COMÚ I RESPECTE PER LES MESURES PREVENTIVES

(25/05/2020) Canvis a la Fase 1 o inicial

Òrrius té una densitat de població de 130,6hab per km2 i per tant no pot gaudir de les mesures extraordinàries d'alleujament per a municipis de fins a 10.000 habitants i amb una densitat de població inferior a 100 habitants per quilòmetre quadrat:

 • Seguim sense franges horàries per sortir a passejar i fer esport.
 • Passeig de la població infantil (fins a 13 anys): No hi ha limitació a un adult per cada grup de passeig; es permeten grups fins a 10 persones no convivents, i sense límit en els convivents.
 • Passeig i esport no professional de població de més de 13 anys: es permeten grups fins a 10 persones no convivents i sense límit en els convivents.
 • Poden obrir les terrasses que tinguin concedida llicència municipal amb un màxim del 50% de la seva capacitat, sempre mantenint les mesures de seguretat i d'higiene necessàries.
 • Es pot anar a la Cansaladeria Cal Truch sense demanar cita prèvia.
 • Es poden fer obres amb llicència municipal en habitatges ocupats. Caldrà assegurar la distància física i les mesures d'higene.
 • Es poden celebrar espectacles culturals amb un màxim de 30 persones assegudes en espais tancats, i fins a 200, també assegudes, a l'aire lliure...
 • Es permeten viatges a segones residències, sempre i quan es trobin dins la mateixa regió sanitària.

 

(22/05/2020) Mascareta obligatòria als mercats municipals i en llocs on no es pugui mantenir els 2 m de distància interpersonal

En data 20 de maig es va publicar l'Ordre SND /422/2020, de 19 de maig, per la qual es regulen les condicions per a l'ús obligatori de la mascareta durant la crisis sanitària de la COVID-19.

Us facilitem l'Ordre corresponent, i us recordem que a partir de la publicació d'aquesta, l'ús de mascareta serà obligatòria en el reinici de l'activitat dels mercats de venda no sedentària, tant per les persones paradistes com per la clientela, sempre i quan no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal de dos metres.

MÉS INFORMACIÓ  PER A PARADISTES

Així, mitjançant la present ordre es disposa, amb caràcter general, l'ús obligatori de mascaretes a persones de sis anys en endavant a la via pública, en espais a l'aire lliure i a qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert a l'públic, sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal de, com a mínim, dos metres, sent recomanable el seu ús per a la població infantil d'entre tres i cinc anys.
S'exceptuen d'aquesta obligació a aquelles persones que presenten algun tipus de dificultat respiratòria que es pugui veure agreujada per la utilització de la mascareta i a aquelles on l'ús es trobi contraindicat per motius de salut o discapacitat.
Així mateix, el seu ús no és exigible en el desenvolupament d'activitats que resultin incompatibles, com ara la ingesta d'aliments i begudes, així com en circumstàncies en què hi hagi una causa de força major o situació de necessitat.
El que preveu aquesta ordre s'ha d'entendre sense perjudici de la necessitat de seguir complint amb les recomanacions de les autoritats sanitàries relatives al manteniment de la distància interpersonal, la higiene de mans i resta de mesures de prevenció.

(21/05/2020) Tràmit on-line de consultes tècniques de prevenció

S’ha posat en marxa un formulari a la pàgina web del Departament d’Interior per a centralitzar les consultes relacionades amb els expedients de prevenció d’incendis en els establiments, activitats, infraestructures i edificis segons la llei 3/2010.

A través del formulari podeu fer les consultes tècniques que considereu oportunes relatives a l'aplicació de la normativa tècnica en els projectes de seguretat en cas d'incendi.

També cal utilitzar aquest canal per sol·licitar una visita amb el personal tècnic, així com saber l’estat de l’expedient.

Per consultes que no estiguin relacionades amb l’aplicació de la normativa tècnica, per exemple seguretat a la llar en cas d’incendi, podeu utilitzar la  bústia de contacte del Departament d’Interior.

Com es fa?

Es realitza de manera electrònica executant el formulari publicat a la web de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments:

interior.gencat.cat/consultaprevencio

A partir d’ara es deixarà de respondre telefònicament les consultes relacionades amb els expedients de Prevenció d’incendis en els Establiments, activitats, infraestructures i edificis.

Qui ho pot demanar?

Qualsevol tècnic que s’identifiqui aportant les dades personals que se li demanaran.

Recordeu que haureu de tenir present el municipi  a on s’estableix l’activitat base de la consulta a realitzar, així com la seva tipologia: establiments dins del Codi Tècnic de l’Edificació (CTE), establiments industrials (RSCIEI) o activitats de caràcter esporàdic o puntual.

I després...

El tècnic del servei de prevenció responsable de resoldre la consulta es posarà en contacte amb el tècnic a fi de resoldre el tràmit de consulta.

Recollida de voluminosos (trastos)

Nou (08/05/2020)

El servei de recollida de voluminosos a Òrrius tornarà a activar-se a partir del proper dimarts i tornarà a funcionar tots els dimarts, com habitualment.

Mascaretes CATSALUT a la farmàcia

Nou (29/04/2020)

A partir de dimecres 29 d'abril es podrà dispensar a la farmàcia la segona mascareta i una de nova cada setmana. Cal portar TSI. Preu: 0,76€

Via Pública

Tasques de desinfecció de les zones amb més concurrència i més sensibles a càrrec de persones voluntàries degudament acreditades.

1ª desinfecció: La setmana del 6 d'abril.

2ª desinfecció: Dissabte 18 d'abril.

L'empresa encarregada de la recollida de residus també realitza regularment la desinfecció dels contenidors.

Incidents en la recollida de residus:

Selectiva: Recullen dimecres plàstic i divendres cartró i vidre.

Antenció! Per tal d'evitar problemes al camió de la recollida, preguem que NO APARQUEU els vostres vehicles fora de les zones habilitades per aparcar, donat que entorpeixen el seu pas i en molts casos han de marxar sense realitzar el servei, amb tot el que això suposa per al bé comú.

Voluminosos (Trastos): Servei reactivat a partir de dimarts 12 de maig i tots els dimarts excepte festius. Cal avisar a l'Ajuntament per fer la recollida a domicilis fora de l'itinerari de recollida del rebuig. Telèfon: 93 7971455

Servei de Correus:

El servei s'està restablint progressivament , us preguem paciència.

Per a qualsevol gestió relacionada amb aquest servei contacteu amb l'oficina de correus de Dosrius: Tel. 93 791 94 05.

Subministrament de Butà:

Cal trucar per fer la comanda i el subministrador organitzarà el lliurament. Contacte: Tel. 670 097 575.

Línia d'Autobús Òrrius-Mataró-Òrrius:

Des del 18 de febrer a la web de Sagalés disposeu dels nous horaris excepcionals de la línia. (Consulteu document al lateral amb tots els horaris i parades)

Si trobeu alguna irregularitat en el servei cal que truqueu primer a l'empresa al 902 13 00 14 i si tot i així no trobeu resposta, podeu trucar a l'OAC: 937971455 (de 9 a 13h) i gestionarem la incidència.

Consultori Mèdic:

(27/05/2020) L'equip mèdic de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) d'Argentona ens informa que l'ordre del CATSALUT de moment és de no obrir els consultoris locals fins a l'octubre.

Les persones vulnerables i amb necessitats especials s'estan tractant a domicili per part del personal mèdic.

En cas de trobar-vos malament i considerar que necessiteu atenció mèdica, us recomanem que seguiu les indicacions que marca el Departament de Salut en els diferents casos en què us pugueu trobar:

Consulteu document adjunt per fer un ús responsable del 061.

https://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/coronavirus-us-responsable.pdf

Més informació: web de salut de la Generalitat de Catalunya.

Recomanem sempre als pacients consultar per telèfon en cas d'urgència. Si l'equip considera convenient una valoració presencial, donaran hora al pacient i indicaran per quin accés han d'entrar per assegurar que no s'acumulen les persones a la sala d'espera i poder prendre les mesures de protecció adients.

Benestar Social, Servei d'Atenció Domiciliària i Teleassistència:

Les persones que ja són usuàries d'algun dels serveis socials, com per exemple persones grans en situació de vulnerabilitat usuàries del SAD, la Teleassistència o famílies amb algun ajut o servei tramitat, o qualsevol altra persona en qualsevol altra situació de vulnerabilitat que consideri que necessita suport dels serveis socials, cal que es posi en contacte amb el Consell Comarcal al 937411616 i demani per Benestar Social, dient que truca des d'Òrrius.

De la mateixa manera, si coneixeu algun cas de risc us preguem que ens informeu de manera confidencial i amb discreció perquè puguem comprovar si ja està sent atès pels serveis socials o si cal que valorin el cas.

Escola

La setmana del 6 d'abril s'organitza entre l'escola i la brigada municipal la recollida i distribució de material escolar a tots els alumnes que ho requereixen a fi de que puguin seguir les tasques que s'indicaran de manera virtual per continuar el curs després de la Setmana Santa.

Un cop finalitzada la Setmana Santa, tots els alumnes de l'escola d'Òrrius ja estan en contacte amb els seus professors per seguir treballant el 3r trimestre del curs des de casa.

Circulació de persones

Nou a partir del 2 de maig

Consulteu tota la informació complementària a:

DOCUMENT PREGUNTES PASSEIG I ESPORT PROTECCIÓ CIVIL


- Puc sortir al carrer?

Els vianants i els vehicles només podran circular a la via pública, quan sigui absolutament imprescindible per a la realització de les següents activitats:

Adquisició d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.

Assistència a centres, serveis i instal·lacions sanitàries.

Desplaçament al lloc de treball per efectuar la seva prestació laboral, professional o empresarial.

Retorn al lloc de residència habitual.

Assistència i cura de menors, gent gran, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.

Desplaçament a entitats financeres i asseguradores.

Per causa de força major o per situació de necessitat.

Per al repostatge en gasolineres o estacions de servei.

Qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa o per altra causa justificada.

 

- Els menors d’edat poden sortir al carrer?

Nou 25/04/2020

Sí, en les següents condicions:

 • Nens i nenes menors de 14 anys.
 • Entre les 09:00 i les 21:00 hores a partir de diumenge 26/04/2020.
 • Una vegada al dia i durant 1 hora com a màxim.
 • A una distància màxima d’1 km des del domicili.

Podeu calcular la distància en aquest enllaç:

 http://geoportalccu.tecnocampus.cat/dist/

 • Acompanyats d’un adult (pare/mare, tutor, curador, acollidor, persona major d’edat que convisqui al mateix domicili, o altre major d’edat que disposi d’una autorització expressa dels responsables del menor).
 • Un adult podrà acompanyar fins a 3 menors.
 • Mantenint una distància mínima de 2 metres respecte de terceres persones que no siguin els acompanyants.
 • Respectant les mesures preventives i d’higiene dictades per les autoritats sanitàries.
 • En cap cas podran sortir les persones amb símptomes, diagnosticades o en quarantena per COVID-19.
 • Circulant únicament per la via pública. 
  No es podrà accedir ni fer-ne ús de:
 • Parcs i places.
 • Espais recreatius infantils
 • Pistes esportives
 • Zones agrícoles (excepte pagesos, treballadors i proveïdors).
 • Zona forestal.
 • Zona marítima
 • Platja

La resta de menors, dels 14 als 18 anys, únicament podran sortir al carrer per acompanyar a la persona adulta de la qual estiguin al càrrec, quan aquesta hagi de circular per raó d’una de les activitats permeses durant l’estat d’alarma i el menor no es pugui quedar al càrrec d’una altra persona.

Més informació a:

https://www.boe.es/boe/dias/2020/04/25/pdfs/BOE-A-2020-4665.pdf

 

- Quins canvis hi ha en el confinament després de Setmana Santa?

Continua vigent l’estat d’alarma i, per tant, la restricció de la mobilitat a l’exterior, que està limitada a activitats molt concretes tal com es descriu a la pregunta anterior i següents. Continuen sense estar permesos els desplaçaments d'oci i similars.

Únicament ha finalitzat la limitació temporal de l’activitat laboral que afectava a fàbriques, obres i d’altres empreses productives; però continuen tancats els comerços, locals i establiments dedicats a l’oci, restauració, hostaleria i d’altres activitats i serveis no essencials.

Es mantenen les recomanacions, a empreses i treballadors, de teletreball i de mesures de conciliació i reorganització per reduir la mobilitat per motius d’activitat laboral. Les persones que no puguin complir amb condicions de teletreball i s’hagin de desplaçar per desenvolupar la seva activitat laboral han de tenir en compte totes les mesures d’higiene i salut recomanades per les autoritats sanitàries.

- On i quant de temps puc estar al carrer?

La circulació de persones s’haurà de realitzar sempre en les següents condicions:

Sempre no hi hagi una millor alternativa.

Pel temps i la distància imprescindibles.

De manera individual, llevat que s’acompanyi a una persona menor d’edat o depenent.

Mantenint en la mesura del possible una distància de seguretat d’1 metre respecte de la resta per persones.

Complint amb la resta de mesures higièniques i de prevenció recomanades.

 

- Puc passejar pel carrer o pels espais públics?

No, només són permesos els desplaçaments imprescindibles i justificats.

Resten expressament tancats a l’accés públic general:

Parcs i places.

Passeig Marítim.

Platja.

Zones agrícoles (excepte pagesos, treballadors, proveïdors i clients).

Zona forestal.

 

- Quantes vegades puc anar a comprar? Quines mesures de seguretat he de prendre?

La compra d’aliments, medicaments o d’altres béns de primera necessitat no pot ser una excusa per sortir contínuament al carrer, romandre-hi durant llarg temps o allunyar-se innecessàriament del domicili.

Procureu agrupar les compres imprescindibles i no sortir més d’1 o 2 vegades a la setmana, i fer-ho a l’establiment més proper al domicili. 

Quan aneu a comprar, convé portar el nas i la boca tapats (mascareta o similar); fer servir guants per tocar els aliments; portar una bossa o un carretó propis; rentar-se les mans en tornar a casa. Abans de fer-lo servir, es pot utilitzar desinfectant per netejar la nansa per on s’agafa el carretó de la botiga.

 

- Puc quedar amb gent al carrer?

No, la sortida al carrer es limita a les activitats descrites, que no inclouen les trobades. 

 

- Com puc acreditar o justificar el motiu el meu desplaçament?

Per als desplaçament de caràcter laboral, l’Estat ha fixat un model de declaració responsable per facilitar els trajectes necessaris entre el lloc de residència i de treball. El podeu trobar al següent enllaç: https://www.boe.es/buscar/act.php?id=BOE-A-2020-4196

*L’ús d’aquest document no és obligat però sí recomanable.

Per als desplaçaments de caràcter personal que siguin imprescindibles es recomana a la ciutadania que, si és possible, guardi tiquets de compra i porti documentació acreditativa del lloc de treball, cita mèdica o qualsevol altra gestió autoritzada, per tal de facilitar el control policial.

 

- Si veiem gent desobeint el confinament obligatori sense necessitat, es pot denunciar?

Sí, es pot comunicar als Mossos d'Esquadra. No obstant això, ja s'està vigilant i actuant d’ofici a totes les ciutats.

- La policia pot sancionar algú per anar pel carrer o per realitzar una activitat no autoritzada?

Sí, en cas que circuli i no pugui demostrar que ho fa per una de les causes que permet l’estat d’alarma o no faci cas a les indicacions dels agents de l’autoritat.

Les sancions van dels 600 als 30.000 €, segons la gravetat del fet. 

 

- Puc entrar i sortir del municipi?

Sí, però només per a les activitats autoritzades i quan no sigui possible realitzar les mateixes al poble.

- Puc anar a la meva segona residència?

No està permès.

- Com s’ha de gestionar la custòdia dels fills pels pares separats?

 Amb l’objectiu de minimitzar els riscos de contagi per als fills, es recomana:

Reduir al màxim els desplaçaments dels menors.

Intentar arribar a acords temporals sobre la custòdia dels fills.

Si és possible, mantenir la custòdia durant aquest temps amb un únic progenitor: qui tingui la custòdia exclusiva o qui la tingui en aquest moment (en els casos de custòdia compartida).

Si algun dels progenitors està contagiat o presenta símptomes, és preferible que la guàrdia i custòdia la mantingui temporalment l’altre progenitor.

Facilitar que l’altre progenitor mantingui el contacte amb els seus fills per via telefònica o telemàtica.

- Em puc desplaçar per canviar la custòdia de menors a una altra localitat, tant si està a prop com allunyada del meu domicili?

Sí, entenent que es tracta d’atendre un menor.

- Puc deixar els meus fills a càrrec de la persona que els cuida habitualment perquè he d’anar a treballar?

Sí, entenent que es tracta de tenir cura d’un menor d’edat.

- Puc sortir a comprar amb els menors a càrrec?

Només si són molt petits i és imprescindible. Demaneu a algú altre que us faci la compra o que tingui cura dels nens.

 

- Què es pot fer si una persona discapacitada, dependent o amb alguna malaltia o trastorn que requereix sortir al carrer per motius de salut?

Si és imprescindible fer-ho per prescripció d’un professional sanitari, social o del Departament d’Educació, porteu a sobre el certificat de discapacitat i/o la prescripció del professional.

A banda de l’acompanyament, es permet la sortida individual si la persona disposa d’autonomia suficient.

 

- Puc anar a recollir un familiar a l'aeroport, a l’estació...?

No està previst específicament a les excepcions a la mobilitat en l’espai públic. Sí que està previst per acompanyar persones amb discapacitat, menors o altres persones amb necessitats i causa justificada (com ara gent gran).

 

- Puc anar al metge?

Sí, però preferentment només per a necessitats urgents o inajornables, per no saturar els serveis sanitaris.

Les cites programades s’estan ajornant.

  

- Puc anar a fer gestions a l’Ajuntament o d’altres tràmits (lliurament, recepció o signatura de documents, etc.)?

Posposeu qualsevol gestió o tràmit que no sigui essencial ni urgent. Si heu de fer una gestió o tràmit imprescindible, tant administratiu com privat, utilitzeu preferentment els canals telemàtics que les administracions públiques, empreses i entitats posen a la vostra disposició.

S’han suspès els terminis de tramitació administrativa (els propers 15 dies no compten dins dels terminis disponibles per als tràmits administratius).


- Puc assistir a un acte de culte (missa, actes de Setmana Santa)?

L’estat d’alarma no inclou específicament l'assistència a centres de culte com a motiu de mobilitat.

Per tal de no posar en risc les persones, evitar el contacte i facilitar el compliment de l'ordre de confinament, es recomana la supressió de tota activitat pública o col·lectiva en els centres de culte.

Moltes comunitats religioses han previst l'atenció als fidels per mitjans no presencials a través de les múltiples plataformes i mitjans de comunicació o telemàtics existents.

Les processons i d’altres actes de la Setmana Santa han quedat anul·lats.


- Com se celebrarà el Ramadà durant l’estat d’alarma?

Nou 22/04/2020

Totes les activitats culturals i religioses han estat decretades com a activitats de risc per a la salut pública. Per tant, durant el mes del Ramadà, els practicants d’aquest precepte han de respectar totes les mesures de confinament, salut i seguretat vigents en l’estat d’alarma, i en particular:

a) Les persones només poden circular per la via pública en els casos i amb les condicions expressament autoritzats.
 
b) Les mesquites, oratoris, centres de culte i espais culturals estan tancats.
 
c) No estan permeses les pregàries col·lectives.
 
d) No estan permesos els actes culturals ni religiosos en vies, espais o equipaments públics.
 
e) No estan permeses les trobades, reunions ni celebracions entre persones que visquin en domicilis diferents.
 
f) Es podran realitzar desplaçaments excepcionals quan siguin absolutament imprescindibles per comprar determinats aliments que no es puguin adquirir en un comerç proper al domicili.
 
g) Les persones degudament autoritzades podran recollir i repartir aliments destinats a persones que es trobin en situació de vulnerabilitat.
 
h) Qualsevol activitat o celebració de caràcter privat que es desenvolupi als domicilis, haurà de vetllar pel respecte de la convivència i el descans veïnal, especialment en horari nocturn.

 

- Puc anar a sales de vetlla, cerimònies o sepelis en cas de mort d’un familiar o amic?

Es prohibeixen les vetlles en tot tipus d’instal·lacions, públiques o privades, així com en els domicilis particulars, independentment de la causa de la mort.

Es posposa la celebració de cultes religiosos o cerimònies civils fúnebres fins a la finalització de l’estat d’alarma.

  

- Puc baixar les escombraries?

Sí, al lloc més proper i durant el temps estrictament necessari.

 

- Puc fer ús de les zones comunes de l’edifici on visc?

Només per a les activitats imprescindibles (estendre la roba, per exemple) i de forma individual. No es pot fer ús per a esbarjo, inclòs l’ús individual, ni per reunir-se amb d’altres persones.

 

- Puc treure a passejar el meu gos?

Només pot treure a passejar el gos una persona, mai amb d’altres acompanyants, excepte menors de curta edat que no poden quedar-se sols a casa o a càrrec d’una altra persona.

Les passejades han de ser curtes, només les imprescindibles per cobrir les necessitats fisiològiques dels animals, sense que la distància superi els 200 metres del seu domicili, i sense tenir contacte amb d’altres persones i animals. 

Tanmateix, s’han de tenir en compte les disposicions de l'Ordenança municipal sobre tinença, protecció i control d'animals, i especialment les referides a la presència d’animals als espais i vies públiques, a les normes de conducció, i a les deposicions i miccions.

La passejada del gos no pot ser una excusa per sortir contínuament al carrer, romandre-hi durant llarg temps o allunyar-se innecessàriament del domicili.

  

- Puc portar la meva mascota al veterinari?

 Sí, per atendre a casos urgents o inajornables.

  

- Puc anar a donar de menjar i beure als animals que tinc fora del meu domicili, en una granja o similar?

Només en el temps i forma imprescindible per fer-ho. No es permet passejar-los en grup.

 

- Puc baixar a donar de menjar als animals del carrer?

No, únicament ho poden fer els voluntaris de les entitats degudament acreditades per l’Ajuntament, amb les condicions de seguretat i higiene que s’estableixin.

 

 - Puc anar a l’hort si està fora del meu domicili habitual?

Sí, si és un hort del que cullen productes necessaris per a la subsistència. També, si és un hort on a més tenen animals que han de cuidar. Amb anterioritat ja estava permès si hi ha activitat econòmica vinculada a l’hort.

El desplaçament als horts s’ha de fer individualment.

Queden exclosos d’aquest criteri els horts que hi puguin haver en segones residències, als quals segueix estant prohibit anar-hi.

 

 
Darrera actualització: 22.06.2020 | 11:53
Darrera actualització: 22.06.2020 | 11:53