Informació COVID-19

Com funcionen els serveis aquests dies?

En aquest apartat volem oferir resposta, a mode de recull, a algunes de les preguntes freqüents que ens feu arribar per altres mitjans.

Si trobeu a faltar alguna informació sobre serveis municipals, caldrà que ens feu arribar un correu electrònic a través de la bústia de contacte de la web i mirarem d'incloure la resposta en aquest mateix apartat perquè la pugueu consultar.

Noves mesures i restriccions Covid-19

A partir del 18 d'agost, el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut va posar en marxa una sèrie de noves mesures que són les següents:

GENERALS

 • Es recomana a la ciutadania la limitació de les trobades socials fora de grup de convivència estable.
 • Es recomana a la ciutadania que les trobades socials es limitin a un màxim de 10 persones.

HOSTELERIA I RESTAURACIÓ

 • En els establiments d'hoteleria, restauració i terrasses, així com en els bars i restaurants de platja, s'han d'adoptar les mesures següents:

- S'ha de garantir la distància interpersonal mínima d'1,5 metres en el servei de barra.

- S'ha de garantir una distància mínima entre taules o agrupacions de taules, d'1,5 metres, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació d'aquestes. La taula o agrupació de taules que s'utilitzin amb aquesta finalitat han de ser d'acord amb el nombre de persones que permeti respectar la distància mínima de seguretat interpersonal.

- S'estableix un horari de tancament dels establiments a la 1:00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores.

TABAC

No es pot fumar en la via pública o en espais a l'aire lliure quan no es pugui respectar una distància mínima interpersonal d'almenys 2 metres. Aquesta limitació és aplicable, també, per a l'ús de qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, catximbes o assimilats.

*Els incompliments individualitzats del que disposa aquesta Resolució poden ser constitutius d'infracció administrativa, de conformitat amb el que disposa el Decret llei 30/2020, de 4 d'agost, pel qual s'estableix el règim sancionador específic per l'incompliment de les mesures de prevenció i contenció sanitàries per fer front a la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

Ús obligatori de la mascareta a tot Catalunya

A partir del dijous 9 de juliol, l'ús de la mascareta és obligatori a tot Catalunya encara que es pugui mantenir la distància de seguretat. 

El principal objectiu d'aquesta mesura és fer front a un cert "relaxament" per part de la població durant l'etapa de represa, que va començar el passat 19 de juny. Actualment, doncs, l'ús de la mascareta serà obligatori en espais oberts i tancats i es sancionarà a tots aquells que no l'utilitzin, exceptuant els casos justificats. 

A continuació us adjuntem l'enllaç amb les excepcions i casos en què no és necessària i la normativa de Salut:

Ús de la mascareta

S'emetrà un nou comunicat tan aviat com es produeixin novetats en el desenvolupament de la situació d'emergència.

Mascaretes

Ús obligatori de mascaretes a l'espai públic:

SEMPRE, a partir del 9 de juliol

 • Han de tapar sempre la boca i el nas.
 • Preferentmentbhigièniques o quirúrgiques.

Qui? 

 • Tothom a partir de 6 anys.
 • Recomanat de 3 a 5 anys.

On i quan? 

 • A qualsevol espai a l’aire lliure o tancat d’ús públic o obert al públic.
 • Sempre, tot i que es mantinguin les distàncies de seguretat.

Excepcions

 • Malaltia o dificultat respiratòria que es pugui agreujar amb l’ús de la mascareta.
 • Manca d'autonomia per treure's la mascareta.
 • Alteracions de conducta que en facin inviable l’ús.
 • Exercici físic esportiu a l’aire lliure.

Prohibits els "botellons" a la via pública

Davant l'augment de casos de la Covid-19 i per fer front al risc de rebrots entre la població, el govern ha decidit prendre mesures urgents i ha prohibit el consum de begudes alcohòliques en la via pública i altres espais oberts al públic. Les sancions per incompliment van dels 3.000 als 15.000 euros.

El departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha aprovat l'adopció de mesures especials en matèria de salut pública relacionades amb el consum de begudes alcohòliques per tal de contenir el brot epidèmic de la Covid-19 arreu del territori. Concretament i d'acord amb les ordenances municipals que ho regulen, es prohibeixen els "botellons" a la via pública i en aquells espais a l'aire lliure que no tinguin llicència o autorització per fer-ho durant 15 dies. En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, va informar dels acords i va explicar que la mesura entrava en vigor el passat dimarts 28 de juliol.

Els ajuntaments seran els encarregats de vetllar perquè no es begui alcohol al carrer.

Incomplir la mesura recollida en aquesta Resolució és objecte de règim sancionador, d'acord amb la legislació sectorial aplicable, i en particular conforme a les previsions de la Llei 20/1985, que tipifica com a infracció greu, sancionable de 3.001 a 15.000 euros, les infraccions que siguin concurrents amb infraccions sanitàries lleus.

Des de la Generalitat emetran informes periòdics per seguir l'evolució de les mesures adotpades, i en cas que la situació epidemiològica no es reverteixi, continuaran les mesures per fer front als contagis i rebrots de la Covid-19.

Instal·lacions i equipaments municipals

(13/07/2020) Nou tancament de la Pista Poliesportiva per dificultats en el control dels accessos i usos de l'equipament i per incompliment en les mesures establertes de seguretat.

(22/06/2020) Reobertura de l'OAC presencial i serveis tècnics amb cita prèvia.

L'Ajuntament obrirà tots els dimarts i dijous de 9 a 13h per realitzar tràmits presencials.

Caldrà mantenir les mesures d'higiene i seguretat indicades:

- Mascareta obligatòria

- Aforament: màxim 1 persona dins de l'oficina (OAC) i màxim 1 persona a la sala d'espera

- Respecteu el vostre torn i la distància de 1,5m.

Demanar cita prèvia per als serveis següents:

Consultes presencials amb l'arquitecta municipal: 93 7971455 (Dimarts de 9 a 13h)

Tràmits al Jutjat de Pau/Registre Civil: jporrius@gmail.com(Dimarts de 17 a 20h)

La represa

(18/06/2020)  Flexibilització de les mesures relatives a l'obertura d'instal·lacions esportives en fase 3

D’acord amb el que estableix l’Ordre SND / 458/2020, de 30 de maig, per a la flexibilització de determinades restriccions d'àmbit nacional establertes després de la declaració de l'estat d'alarma en aplicació de la fase 3:

A les instal·lacions esportives a l'aire lliure i cobertes es poden practicar activitats fisicoesportives en grups de fins a vint (20) persones, sense contacte físic, i sempre que no se superi el cinquanta per cent (50%) de l'aforament màxim permès. Podrà accedir-hi qualsevol persona que vulgui fer una pràctica esportiva, inclosos els esportistes d'alt nivell, d'alt rendiment, professionals, federats, àrbitres o jutges i personal tècnic federatiu. No es requereix la concertació de cita prèvia amb l'entitat gestora de la instal·lació, però s'han d’organitzar horaris per torns, fora dels quals no es podrà romandre en la instal·lació. Els esportistes podran accedir a les instal·lacions acompanyats d'una persona diferent del seu entrenador. Queda permesa la utilització dels vestidors i les dutxes.

A les piscines, cal anar-hi amb cita prèvia per torns horaris de manera que s’evitin les aglomeracions. Les activitats han de ser individuals o de dues persones com a màxim, si es practiquen modalitats per parelles, i l’aforament es limita al trenta per cent (30%), si permet mantenir la distància de seguretat de 2 metres entre banyistes. Si tot i així no fos possible, s’haurà de reduir encara més l’aforament. 

 

(08/06/2020) REOBERTURA DE L'ESCOLA BRESSOL "LES ORENETES"

Es reobre l’Escola Bressol Les Orenetes d’Òrrius per finalitzar el curs 2019-2020, seguint les directius marcades al Pla d’obertura del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. (Consulteu el protocol a l'apartat de l'equipament)

(08/06/2020) REOBERTURA DE LES PISTES DE PÀDEL

Entrats a la Fase 2 està permesa la pràctica d’esports per parelles (2x2), sempre sense contacte físic, mantenint la distància social de 2 metres.

Per tal d'assegurar les mesures adients i seguir un protocol concret, les persones usuàries hauran de complir amb les següents indicacions:
 1. Sol·licitar cita prèvia (telèfon disponible de dilluns a divendres de 9 a 13h): 674262207
 2. Descarregar, omplir i reenviar a orrius@orrius.cat el document de Declaració Responsable (disponible a l'apartat de l'equipament)
 3. L'horari d'ús de les instal·lacions serà de Dilluns a diumenge de 9h a 22.30h.
 4. Caldrà complir amb la normativa general de les pistes (disponible a l'apartat de l'equipament 

INSTAL·LACIONS TANCADES A LA CIUTADANIA FINS A NOU AVÍS!

Pistes de Pàdel / Skate Park/ Hotel d'Entitats/ Sala Polivalent/ Centre Cívic Can Mestres

INSTAL·LACIONS OBERTES A PARTIR DEL 28/05/2020:

Pista Poliesportiva, respectant el límit d'aforament del 30% i la distància social de dos metres.

PISTA:  Màxim 24 PERSONES (RESPECTANT DISTÀNCIA SOCIAL 2 M.)

GRADERIES:  Màxim 90 PERSONES (RESPECTANT DISTÀNCIA SOCIAL 2 M.)

Per a activitats esportives professionals, caldrà concertar cita prèvia enviant correu electrònic a orrius@orrius.cat i realitzar el pagament de la taxa que correspongui, si es dona el cas.

PER A LA SEGURETAT DE TOTHOM, US PREGUEM SENTIT COMÚ I RESPECTE PER LES MESURES PREVENTIVES

Darrera actualització: 21.08.2020 | 10:44
Darrera actualització: 21.08.2020 | 10:44