Informació COVID-19

Noves mesures i restriccions Covid-19. Vigents fins el 28 de febrer

A partir del 8 de febrer i fins el dia 28 de febrer es mantenen en vigor mesures especials per contenir les dades epidemiològiques a Catalunya. 
Font: Departament de Salut.

ACTIVITATS SOCIALS

Limitació a 6 persones de, com a màxim, dues bombolles de convivència.

No obstant, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent-hi els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

MOBILITAT

Territori de Catalunya: restringida l’entrada i sortida sense motiu justificat. La mobilitat laboral només es permet quan no es pot teletreballar.

Comarca: restringida la mobilitat tota la setmana, excepte per motius justificats, com ara la impossibilitat de teletreballar. Permesa la mobilitat en l’àmbit escolar sense pernoctació.

CONFINAMENT NOCTURN

No es pot circular pel carrer des de les 22:00 h a les 06:00 h, excepte per causes justificades.

EMPRESES

S’ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible.

Suspensió de congressos, convencions, fires i activitats assimilables.

HOSTALERIA

Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 10:30 h i de 13:00 a 16:30 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

Interiors: oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 10:30 h i de 13:00 h a 16:30 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

ACTIVITATS CULTURALS

Oberts: cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és òptima. També oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament.

Suspensió de les activitats fora de la programació habitual dels establiments culturals.

COMERÇ I CENTRES COMERCIALS

30% de l’aforament en petit comerç i centres comercials de menys de 400 m2 i mercats no sedentaris. Caps de setmana tancats, excepte establiments dedicats a la venda de productes  i serveis essencials.

Suspensió de l’obertura de centres i recintes comercials i d’establiments i centres comercials amb superfície de venda major de 400 m2, excepte establiments que venen productes de primera necessitat i llibreries.

ESPORT

Instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure obertes amb un aforament màxim del 50%, control d’accés i un màxim de 6 persones.

Instal·lacions i equipaments d’interior: aforament del 30%, limitació a 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals.

Represa de les competicions que donen accés a categories estatals.

ACTIVITATS RECREATIVES

Oberts: parcs infantils fins a les 20 h, amb un aforament del 50%.

Tancats: espais infantils lúdics interiors, festes majors, bingos, casinos i sales de joc.

UNIVERSITATS I ESCOLES

Universitats: docència teòrica en format virtual, excepte el primer curs.

Batxillerat, cicles formatius i ensenyaments de règim general reglats, incloses escoles de música i dansa autoritzades: reducció de l'activitat presencial.

ESO, primària i infantil: presencialitat plena.

Activitats extraescolars: obertes les activitats extraescolars i esportives que es realitzin als centres educatius amb els grups estables de convivència de les activitats lectives.

 

Ús obligatori de la mascareta a tot Catalunya

A partir del dijous 9 de juliol, l'ús de la mascareta és obligatori a tot Catalunya encara que es pugui mantenir la distància de seguretat. 

El principal objectiu d'aquesta mesura és fer front a un cert "relaxament" per part de la població durant l'etapa de represa, que va començar el passat 19 de juny. Actualment, doncs, l'ús de la mascareta serà obligatori en espais oberts i tancats i es sancionarà a tots aquells que no l'utilitzin, exceptuant els casos justificats. 

A continuació us adjuntem l'enllaç amb les excepcions i casos en què no és necessària i la normativa de Salut:

Ús de la mascareta

S'emetrà un nou comunicat tan aviat com es produeixin novetats en el desenvolupament de la situació d'emergència.

Mascaretes

Ús obligatori de mascaretes a l'espai públic:

SEMPRE, a partir del 9 de juliol

  • Han de tapar sempre la boca i el nas.
  • Preferentmentbhigièniques o quirúrgiques.

Qui? 

  • Tothom a partir de 6 anys.
  • Recomanat de 3 a 5 anys.

On i quan? 

  • A qualsevol espai a l’aire lliure o tancat d’ús públic o obert al públic.
  • Sempre, tot i que es mantinguin les distàncies de seguretat.

Excepcions

  • Malaltia o dificultat respiratòria que es pugui agreujar amb l’ús de la mascareta.
  • Manca d'autonomia per treure's la mascareta.
  • Alteracions de conducta que en facin inviable l’ús.
  • Exercici físic esportiu a l’aire lliure.
Darrera actualització: 24.02.2021 | 13:02
Darrera actualització: 24.02.2021 | 13:02