Mor l'escultor Manuel Cusachs a l'edat de 85 anys

Divendres, 15 de febrer de 2019 a les 00:00

Cusachs va rebre l'any 2001 la Creu de Sant Jordi de la mà de l'aleshores president de la Generalitat, Jordi Pujol.

Manuel Cusachs, fill adoptiu d'Òrrius (Barcelona), va morir dijous 14 de febrer al vespre a Mataró a l'edat de 85 anys. L'escultor, acadèmic de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, va rebre la creu de Sant Jordi l'any 2001 com a reconeixement de la seva trajectòria. Al llarg dels seus 70 anys de carrera professional va treballar la figura humana i el retrat des d'una vessant religiosa. Va aprendre a dibuixar amb Manuel Cuyàs i Duran durant els anys durs de la postguerra i, des d’aleshores, mai havia deixat de treballar. El taller i la residència habitual es troben a Òrrius.

La Conselleria de Cultura ha expressat el seu condol per la mort de l'artista i ha fet palès que deixa "una extensa obra que inclou nombrosos monuments i retrats dedicats a personatges de renom". El president del CoNCA, Carles Duarte, ha recalcat que era "un dels grans escultors del país, un home savi i un artista excepcional", segons ha informat el diari El Periódico.

Per recordar la seva trajectòria, podeu consultar l'entrevista que se li va fer a l'escultor en el primer número de la Revista Nova Ágora. La podeu trobar adjuntada a la dreta.

Darrera actualització: 15.02.2019 | 15:05