Mor Josep Maria Roqué i Margenat, l'historiador d'Òrrius

Divendres, 22 de febrer de 2019 a les 00:00

Va morir el passat dimecres dia 20 de febrer, a l'edat de 78 anys. Dijous dia 21 a les 4 de la tarda, la família va dur a terme un comiat a Can Femades (Òrrius), masia del s.XIII on va viure gran part de la seva vida.

Des d'avui divendres al matí, descansa al cementiri d'Òrrius. De jove va estudiar a Alemanya i al llarg de la seva carrera com a historiador va ser membre del Grup d'Història del Casal, entitat d' Estudi i divulgació de la Història i les demés Ciències Socials, realitzant diverses publicacions i contribucions sobre la història d'Òrrius i voltants. Fins l'últim moment va mostrar-se molt actiu en la seva feina, prova d'això és la publicació del seu últim llibre, "La gent d’Òrrius a través de la Història", l'any 2016. Amb aquest llibre, en paraules de l'autor, "tenia la voluntat de fer una aportació al coneixement de la història de les famílies i cases tradicionals del terme municipal i parroquial d’Òrrius (Maresme) des de l’alta Edat Mitjana". També col·laborava activament a la revista municipal d'Òrrius, "Nova Àgora", fent aportacions d'interès sobre la vida i història del poble.
Va deixar un llegat de publicacions històriques sobre la vida del lloc on va viure, però també de la comarca del Maresme. Els podeu recuperar fent clic al següent enllaç: Publicacions Josep Maria Roqué.
L'Ajuntament lamenta molt la seva pèrdua humana i de contribució a la recerca i divulgació històrica. EPD.

Darrera actualització: 22.02.2019 | 13:07